Gluteenivaba mango lassi tort

Gluteenivaba mango lassi tort

Mandlipõhjal siidise täidisega tort on inspiratsiooni saanud ühest minu suurest lemmikust, mango lassist.

 

Indias valmistatakse lassisid hapendatud piimatootega, mida sobib meie kultuuriruumis asendada nii keefiri kui ka jogurtiga. Minule endale meeldib keefiri hapukus koos mangoga isegi rohkem kui mahe jogurt, ehk ka siin koogis kasutan just keefirit. Kui soovid, võid aga selle asendada maitsestamata jogurtiga. Mango lassi maitsestatakse traditsiooniliselt ka terakese kardemoniga, ehk kui oled kardemonisõber, lisa kindlasti ka seda. Kardemon ja mango sobivad imeliselt kokku!

Mango lassi kook toidublogija Kristi Rebane
Mango lassi kook toidublogija Kristi Rebane
Mango lassi kook toidublogija Kristi Rebane
Mango lassi tort toidublogija Kristi Rebane


Tort valmib lihtsalt ja ahjuvabalt, tahenedes külmkapis. Mandlipõhi pehmeneb seistes ning kui soovid pigem kõvemat põhja, valmista koogile klassikaline purustatud küpsistest ja võist küpsisepõhi. Hästi sobivad nii (gluteenivabad) digestiivküpsised kui ka tavalised nö kandilised küpsised, kui sa gluteenivabadust taga ei aja. 


Mango lassi tort toidublogija Kristi Rebane

Gluteenivaba mango lassi tort

Mandlipõhjal siidine mangotort valmib külmkapis ning maitseb nii suurtele kui ka väikestele koogisõpradele.
Kook
20 cm vorm

Vaja läheb
  

Põhi

  • 100 g mandleid
  • 200 g pehmeid datleid
  • 75 g (tükilist) maapähklivõid

Täidis

  • 4 lehte želatiini
  • 300 g mangopüreed
  • 150 g keefirit
  • 1 sl rafineerimata suhkrut
  • 1/3 tl jahvatatud või peenelt purustatud kardemoni
  • poole sidruni mahl
  • 1 dl rõõska koort
  • kaunistuseks mandleid ja granaatõunaseemneid

Tee nii
 

Põhi

  • Blenderda mandlid kividest puhastatud pehmete datlite ning pähklivõiga tükiliseks seguks.
  • Suru 2/3 küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ning veereta ülejäänud segust tordi kaunistamiseks trühvlid.

Täidis

  • Pane želatiin külma veega likku.
  • Sega mangopüree keefiri, suhkru ja kardemoniga.
  • Kuumuta sidrunimahl potis ning lahusta seal kuivaks pigistatud želatiinilehed.
  • Nirista sidruni-želatiinisegu täidisesse ja sega läbi.
  • Vahusta koor pehmeks vahuks ning sega õrnalt ülejäänud täidisesse.
  • Vala mangosegu põhjale ja lase külmkappis üle öö taheneda.
  • Kaunista põhjasegust trühvlite, mandlite ning granaatõunaseemnetega.

Nipid

Laktoosivabaks tordiks - kasuta LV märgisega keefirit ja rõõska koort. 
Mandlipõhja asemel - võid tordile teha ka küpsistest ja sulavõist põhja. Hästi sobivad nii klassikalised (GV) digestiivküpsised kui ka šokolaadi- või kaeraküpsised. 
Kardemon - käib klassikalises mango lassis, kuid kui sa kardemonisõber ei ole, jäta see täidisest välja. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Mango lassi kook toidublogija Kristi Rebane


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating