Üks huupi retsept

gluteenivabad kaerahelbeküpsised toidublogija Kristi Rebane

Gluteenivabad kaerahelbeküpsised

XXL mõõdus ehk hiigelsuured mõnusad kaeraküpsised, kus ei ole šokolaaditükkidega koonerdatud.
Küpsis
6 hiigelküpsist

Vaja läheb
  

  • 150 g Farmi koorevõid
  • 50 g valget suhkrut
  • 65 g fariinsuhkrut
  • 1 suur muna
  • 100 g kaerahelbeid
  • 100 g täisterakaerajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • paar veskikeerdu soola
  • 150 g tumedat 70% šokolaadi

Tee nii
 

  • Vahusta toasoe või suhkrutega.
  • Lisa muna ja klopi läbi.
  • Lisa kuivained ning viimasena hakitud šokolaad.
  • Lase taignal 2-3 tundi külmkapis seista, et jahu saaks paisuda ja tainas maitsestuda.
  • Vormi taignast prisked pätsikesed ning küpseta 175 kraadi juures pöördõhuga 12-14 minutit. Ühele plaadile lao kolm küpsist ning retseptist saad kokku 2 plaaditäit ehk 6 XXL küpsist.

Nipid

Gluteenivabadeks küpsisteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid ning -jahu. Kui sa GV kaerajahu ei leia, võid selle ka ise blenderis GV helvestest valmis suristada. 
Hoia külmas - Külmas taigen maitsestub, jahu paisub ning seisnud taignast küpsised ei vaju ka ahjus üleliia laiali.
Lase taheneda - Lase küpsistel enne maiustama hakkamist plaadil jahtuda ja taheneda.
Küpseta kahel plaadil - ühele plaadile pane ainult 3 küpsist, kuna nad vajuvad küpsedes mõnusalt suureks. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.