Üks huupi retsept

Ploomimagustoit

Mesine ploomimaius

Kihiline pokaalimagustoit näeb eriti efektne välja punase viljalihaga ploomidega.
Magustoit
4 pokaali

Vaja läheb
  

  • 3+1 sl võid
  • 3+2 sl mett
  • 100 g täisterakaerajahu
  • 500 g ploome
  • 600 g maitsestamata skyr'i või kohupiimapastat

Soovi korral lisaks

  • 1,5 tl kaneeli ja/või 0,5 tl purustatud kardemoni

Tee nii
 

  • Lõika ploomid veeranditeks ja eemalda kivid.
  • Sulata pannil 3 sl võid 3 sl meega.
  • Sega juurde kaerajahu ja kuumuta madalal kuumusel 5-7 minutit, kuni saad helekuldse puru. Tõsta jahtuma.
  • Kuumuta samal pannil ülejäänud või koos ülejäänud mee ning kaneeli ja/või kardemoniga, lisa ploomid ja prae mõni minut, kuni ploomid on karamellised.
  • Lao skyr või kohupiimapasta, puru ning ploomikaste kihiti pokaalidesse ning naudi kohe.

Nipid

GV magustoidu jaoks - kasuta gluteenivaba märgisega kaerajahu või jahvata see gluteenivabadest kaerahelvestest. Jahvatustöö teeb kenasti ära ka blender. 
LV magustoidu jaoks - kasuta laktoosivaba võid ning kohupiimapastat. 
 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.