
Mesine ploomimaius
Kihiline pokaalimagustoit näeb eriti efektne välja punase viljalihaga ploomidega.
Vaja läheb
- 3+1 sl võid
- 3+2 sl mett
- 100 g täisterakaerajahu
- 500 g ploome
- 600 g maitsestamata skyr'i või kohupiimapastat
Soovi korral lisaks
- 1,5 tl kaneeli ja/või 0,5 tl purustatud kardemoni
Tee nii
- Lõika ploomid veeranditeks ja eemalda kivid.
- Sulata pannil 3 sl võid 3 sl meega.
- Sega juurde kaerajahu ja kuumuta madalal kuumusel 5-7 minutit, kuni saad helekuldse puru. Tõsta jahtuma.
- Kuumuta samal pannil ülejäänud või koos ülejäänud mee ning kaneeli ja/või kardemoniga, lisa ploomid ja prae mõni minut, kuni ploomid on karamellised.
- Lao skyr või kohupiimapasta, puru ning ploomikaste kihiti pokaalidesse ning naudi kohe.
Nipid
GV magustoidu jaoks - kasuta gluteenivaba märgisega kaerajahu või jahvata see gluteenivabadest kaerahelvestest. Jahvatustöö teeb kenasti ära ka blender.
LV magustoidu jaoks - kasuta laktoosivaba võid ning kohupiimapastat.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.