Üks huupi retsept

Peedi-kitsejuustusalat

Karamellise kitsejuustu ja peediga salat

Peet ja kitsejuust on kooslus, mida leiab nii mõnegi restorani menüüst. Hõrgu salati valmistamine on lihtne ning kui kasutad juba varem valmis röstitud peeti, siis ka väga kiire. Eriti maitsvaks teeb salati kitsejuustul olev karamell.
Salat
4 sööjale

Vaja läheb
  

  • 600 g puhastatud toorest või röstitud peeti
  • 1 suur õun
  • 100 g lambasalatit
  • peotäis Kreeka pähkleid
  • 350-400 g koorikuga pehmet kitsejuustu
  • 2 sl suhkrut

Kastmeks

  • 3 sl oliiviõli
  • 2 sl veiniäädikat
  • 1 tl mett
  • 1 tl sinepit
  • soola-pipart

Tee nii
 

  • Koori ja tükelda toores peet, sega vähese oliiviõliga ning rösti ahjus 180 kraadi ja pöördõhuga pehmeks. Juba röstitud peet lõika sektoriteks.
  • Kastme jaoks vispelda kõik ained omavahel ning maitsesta soola-pipraga.
  • Viiluta õun ning sega lambasalati, peedi ning kastmega.
  • Puista kitsejuustuviiludele õhuke kiht suhkrut ning sulata see brüleekreemi gaasipõletiga karamelliseks. Teise võimalusena tõsta suhkruga juustuviilud mõneks minutiks ahju tulise grillielemendi alla, kuni suhkur hakkab mullitama, aga juust ise veel ei sula.
  • Rösti kuival pannil pähkleid mõni minut, kuni tunned pähklilõhna. Kui karamellistad kitsejuustu ahjus, rösti ka pähklid seal.
  • Tõsta juustuviilud salatile, puista peale pähklid ning serveeri kohe.

Nipid

Kaunimaks serveerimiseks võid salatiportsud eraldi taldrikutesse valmis teha. 
Suurt kitsejuustuhalgu olen kohanud Promo Cash&Carry's, Stockmannis ja Kaubamajas.
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.