Gluteenivabad kaerahelbeküpsised
XXL mõõdus ehk hiigelsuured mõnusad kaeraküpsised, kus ei ole šokolaaditükkidega koonerdatud.
Vaja läheb
- 150 g Farmi koorevõid
- 50 g valget suhkrut
- 65 g fariinsuhkrut
- 1 suur muna
- 100 g kaerahelbeid
- 100 g täisterakaerajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- paar veskikeerdu soola
- 150 g tumedat 70% šokolaadi
Tee nii
- Vahusta toasoe või suhkrutega.
- Lisa muna ja klopi läbi.
- Lisa kuivained ning viimasena hakitud šokolaad.
- Lase taignal 2-3 tundi külmkapis seista, et jahu saaks paisuda ja tainas maitsestuda.
- Vormi taignast prisked pätsikesed ning küpseta 175 kraadi juures pöördõhuga 12-14 minutit. Ühele plaadile lao kolm küpsist ning retseptist saad kokku 2 plaaditäit ehk 6 XXL küpsist.
Nipid
Gluteenivabadeks küpsisteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid ning -jahu. Kui sa GV kaerajahu ei leia, võid selle ka ise blenderis GV helvestest valmis suristada.
Hoia külmas - Külmas taigen maitsestub, jahu paisub ning seisnud taignast küpsised ei vaju ka ahjus üleliia laiali.
Lase taheneda - Lase küpsistel enne maiustama hakkamist plaadil jahtuda ja taheneda.
Küpseta kahel plaadil - ühele plaadile pane ainult 3 küpsist, kuna nad vajuvad küpsedes mõnusalt suureks.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.