Mangokastmes taimne vokiroog

Mangokastmes taimne vokiroog

Kuni meie enda loodus magab, tasub köögis kiigata eksootilisemate maitsete poole. Mango lisab sojakotlettidele põnevat magusat maitsenüanssi, mida mahendab hapukas laim. Tšilli toob taldrikusse aga soojust ning kiirelt vokitud paprika krõmpsu värskust. Igati kasakaalus kombo, mis sobib imehästi õhulise aurutatud basmati riisiga. 


Esimesi kordi valmistasin seda rooga mustas pakendis kanafileed meenutava taimse tootega Chick’n. Kahjuks võttis Prisma, kes seda Eestis ainsana müüs, selle tootevalikust mõni aeg tagasi välja. Nüüd olen mangokastmesse marineerima pannud hüdreeritud ja kuivemaks pigistatud sojakotlette. Neid saab hea hinnaga tellida näiteks Bon Vegani kodulehelt. Teise alternatiivina võid maitsestamata tofu tükkideks rebida, sügavkülmutada, seejärel lasta üles sulada ning kuivaks pigistada. Tofu tekstuur muutub tänu külmutamisele ja sulatamisele poorsemaks ning see aitab tal maitseid paremini sisse imada. 


Muide, kui sa oskad soovitada veel häid fileed meenutavaid taimseid tooteid, siis anna mulle palun kommentaarides märku! Mati kanaloogil hoian juba silma peal ja ootan väga selle poodidesse jõudmist, et seenevalgust fileed ka oma koduköögis järgi proovida. 

Mangokastmes sojakotletid ja riis
Mangokastmes sojakotletid ja riis

Mangokastmes taimne vokiroog

Kui panna kokku magus mahlane mango, hapukas laim ning särtsakas tšilli, saab sellest ainult midagi tõeliselt head sündida.
Soolane ja soe
4 sööjale

Vaja läheb
  

  • 500 g (hüdreeritud ja kuivemaks pigistatud) sojakotlette või muud lihaasendajat
  • 500 g mangot, puhastatud kaal
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 laimi
  • 1-2 kauna punast tšillit
  • 2 rohelist paprikat
  • soola
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks aurutatud basmati riisi ja koriandrit

Tee nii
 

  • Kui kasutad dehüdreeritud sojakotlette, valmista need pakil oleva õpetuse järgi, pigista üleliigsest veest ning vajadusel lõika ribadeks või viiludeks.
  • Haki pool mangot kuubikuteks, ülejäänud pool kogusest püreesta.
  • Marinaadi jaoks klisa mangopüreele pressitud küüslauguküüs, laimide riivitud koor ja mahl ning pool hakitud tšillist (ülejäänu jäta serveerimiseks). Maitsesta marinaad soolaga, sega hakksojaga korralikult läbi ning jäta toatemperatuurile pooleks kuni paariks tunniks või külmkappi üle öö maitsestuma.
  • Kuumuta pannil õli ning prae sojakotletid kuldseks. Võta pannilt.
  • Puhasta ja tükelda paprika. Lisa samale pannile õli ning voki paprikatükke 3 minutit.
  • Tõsta sojakotletid tagasi pannile, lisa mangokuubikud ning eelnevalt kaussi jäänud marinaadilõpp. Kuumuta läbi, maitsesta vajadusel soolaga ning serveeri aurutatud riisi, värske tšilli ning koriandriga.

Nipid

Kui värsket mangot ei leia - valmista marinaad 100% lisatud suhkruta mangopüreega ning vokirooga lisa külmutatud mangokuubikuid, või valmista ka marinaad sulatatud püreestatud mangokuubikutega. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating