Jahutav jääkohv
Suvisel soojal päeval isutab mõnus külm kohvijook kordades rohkem, kui tassitäis kuuma kohvi.
- 3-4 dl värsket kanget kohvi
- u 16 jääkuubikut
- 2-3 dl piima või taimset jooki
- soovi korral meelepärast magustajat nagu (rafineerimata) suhkur, mesi, suhkru- või agaavisiirup
- soovi korral lisandeid - vaata ideid siit ülalt!
Valmista kange kohv ning kui kasutad magustajat, lahusta see segades kohvis.
Vala kohv ⅔ ulatuses jääga täidetud kõrgesse klaasi ja sega hoogsalt läbi, et kohvi jahutada.
Vala peale piim või taimne jook, sega veel kord läbi ja naudi kohe.
Laktoosivabaks joogiks - kasuta LV piima või taimset jooki.
Vegan joogiks - kasuta piima asemel taimset jooki.
Pane tass sügavkülma - kui oled suur jääkohvisõber ja sügavkülmas on ruumi, hoia ka serveerimisklaase seal, et jook võimalikult pikka aega jahe püsiks.
Kui hommikukohvi jääb üle - külmuta jahtunud must kohv jääkuubikuvormis ning viska jääkohvi valmistamisel lisaks tavalisele jääle klaasi ka mõni kohvikuubik.
Ära jääga koonerda - mida rohkem jääd klaasis on, seda külmem jook püsib ja seda aeglasemalt jää sulab. Kui klaasis on aga ainult paar jääkuubikut, siis need sulavad kiiremini kohvi sisse ning muudavad joogi ruttu vesiseks.
Valmista vahumüts - külmalt lähevad piimadest paremini vahtu kõrgema rasvaprotsendiga ning spetsiaalsed baristapiimad, aga hästi mekib jääkohvil ka vahukoor.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.