Jogurtimagustoit granadilli ja krõbeda granolaga
Lihtne kausimagustoit, vahepala või hommikueine, kus kohtuvad kreemjas jogurt, särts granadill ning krõbe granola.
Jogurtikreem
- 400 g Kreeka jogurtit
- 1 sl külmkuivatatud granadillipulbrit
- 1-2 sl mett, agaavisiirupit või muud meelepärast magustajat
Granola
- 2 dl täisterakaerahelbeid
- 1 dl pähkleid-seemneid, näiteks hakitud mandleid ning päevalille- ja kõrvitsaseemneid
- 1 tl kookosõli või võid
- 1 sl mett, agaavisiirupit või muud meelepärast magustajat
- 0,5 tl kaneeli
Sega jogurt granadillipulbri ning magustajaga kreemiks.
Rösti kuival pannil helbeid ning pähkleid-seemneid mõni minut, kuni helbed on kergelt jumekad ning tunned pähkliaroomi.
Lisa rasvaine ning kaneel ning prae segades mõni minut, kuni granola on krõbe.
Viimasena lisa mesi või muu magustaja, sega kiirelt läbi ning tõsta jahtuma. Mida vähem mett kuumutada, seda rohkem selle kasulikke omadusi alles jääb.
Lao kreem ning granola kihiti pokaalidesse ning naudi kohe või hoia serveerimiseni külmkapis. Kohe süües on granola krõbe ning jogurtis seistes muutub pehmemaks.
LV magustoiduks - kasuta laktoosivaba jogurtit.
Külmkuivatatud granadillipulbri asemel - võid kasutada ka 2-3 värske granadilli viljaliha.
Magustoit marjasemaks - lisa soovi korral kihtide vahele värskeid marju või hakitud puuvilju.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.