Ananassi värskus sobib neutraalse maitsega tofuga ideaalselt, andes sellele särtsu nii oma happe kui ka magsusega. Marineeritd tofu on grillpidude hitt nii taimse toidu eelistajate kui ka lihasööjate seas, aga sobib hästi ka grillpannil triibuliseks saanuna kiireks lõunaks – eeldusel, et tofu on juba mõnda aega saanud marinaadis seista. Head kaaslased tofule on näiteks värskete ürtide, idude, laimimahla ja kerge sojakastmega läbi segatud riisinuudlid või suvine salatipõhi.
Marinaadi jaoks leiad külmkuivatatud ananassipulbrit CentralSuni lehelt.
Suviselt värske grilltofu sobib nii grillpidudele liha alternatiiviks kui ka koos riisinuudlite või salatiga kiireks toitvaks lõunaks.
Soolane ja soe
2sööjale
Vaja läheb
300gkõvemat tofut
grillimiseks õli
Marinaad
pöidlaotsa suurune tükk ingverit
1suure laimi mahl
1tl külmkuivatatud ananassipulbrit
1tljahvatatud kurkumit
kuni pool tl tšillihelbeid
maitse järgi soola
2-3slvett
Tee nii
Pressi tofu või patsuta köögipaberiga kuivemaks ning lõika kuubikuteks või kolmnurkadeks.
Riivi ingver (koorima ei pea, pese lihtsalt korralikult puhtaks) ning sega ülejäänud marinaadiainetega ühtlaseks. Vala marinaad tofule ja sega kätega läbi, et kõik tükid saaksid korralikult seguga kokku. Lase paar tundi või üle öö maitsestuda.
Grilli tofu õliga määritud restil või grillpannil triibuliseks ja serveeri värske salati või riisinuudlitega.
Nipid
Kui sul külmkuivatatud ananassipulbrit ei ole - asenda see 0,5 dl purustatud, ideaalis värske ananassiga ning jäta vesi marinaadiainetest väljaTofu asemel - proovi marinaadi ka tempeh või hiidkrevettidega
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.