Gluteenivabad sõrnikud maasika-rabarberimoosiga
Sõrnikud on minu ühed suured lemmikud, ühendades minu kaht suur armastust – kohupiima ning pannkooke. Eriti meeldib mulle sõrnikuid süüa koos marjade või toormoosiga, vahel ka meega, ning kindlasti käib sinna juurde ka törts hapukoort või hapukamat Kreeka jogurtit.
Hõrkude ja hästi kuju hoidvate sõrnikute saamiseks lase tainal enne praadima asumist pool tunnikest puhata, et jahu jõuaks paisuda. Suhkrukogus timmi tainas oma maitse järgi parajaks, kuid ära seda päris ära jäta. Suhkur tasakaalustab kohupiima naturaalset hapukust ja aitab sõrnikutel pannil ka kuldseks praadida.
Märkisin nippide all, et laktoosivabade sõrnikute jaoks kasuta laktoosivaba kohupiima, kuid minu teada seda päris õiget teralist pakikohupiima, millest head traditsioonilised sõrnikud tulevad, laktoosivabana meie poodides hetkel ei müüda. Tere valmistab küll kandilises pakendis laktoosivaba kohupiima, kuid see on pigem kohupiimapasta tekstuuriga. Kui oled mõnd kuivema ning teralisema tekstuuriga laktoosivaba kohupiima poes märganud, siis palun anna mulle kommentaarides märku!
Gluteenivabad kohupiimasõrnikud maasika-rabarberimoosiga
Vaja läheb
Gluteenivabad sõrnikud
- 400 g teralist pakikohupiima
- 1 muna
- 1-2 sl rafineerimata suhkrut
- 0,5 tl soola
- soovi korral 1 tl vanillikaunapastat
- 4-6 sl riisijahu
- praadimiseks õli
Maasika-rabarberimoos
- 2 nooremat vart rabarberit
- 2-3 sl rafineerimata suhkrut
- 400 g maasikaid
Tee nii
Sõrnikud:
- Sega kohupiim kahvliga õhuliseks ning klopi muna, suhkru, soola ja vanilliga läbi.
- Lisa lusikahaaval jahu ning sega, kuni saad pehme ja hästi vormitava taina. Täpne jahukogus oleneb kohupiima konsistentsist. Lase tainal 30 minutit seista.
- Veereta tainast väikesed pallikesed ja vajuta need peopesas lapikuks. Kui tainas kipub käte külge kleepuma, tee käed märjaks.
- Prae sõrnikuid ühelt poolt paar minutit, kuni need on alt kuldsed. Pööra ümber, keera kuumus madalaks, kata pann kaanega ja küpseta 5−6 minutit, kuni teine pool on samuti kuldne. Temperatuur peab olema madal, et sõrnikud korralikult läbi küpseksid. Ära koorma panni üle, vaid pigem prae sõrnikuid mitmes jaos.
Maasika-rabarberimoos:
- Haki rabarber ning keeda koos tilga veega pehmeks.
- Lisa suhkur, sega kuni see on lahustunud ning blenderda rabarber püreeks.
- Haki maasikad ning lisa blenderisse ning lase kas täiesti siidiseks püreeks või surista vaid korraks läbi, et moosi sisse jääks ka maasikatükke.
- Serveeri sõrnikuid moosi ning soovi korral ka marjade ning hapukoorega.