Kuidas jääkohvi tuunida

Kuidas jääkohvi tuunida

Soojal suvepäeval sobib koogi või jäätise asemel magustoiduks hästi ka kõigi kohvisõprade suvine lemmik – põnevate lisanditega jääkohv. Klaasitäis jahutavat kohvijooki, mille saad just enda maitse järgi põnevaks tuunida, aitab hästi lõõskava päikese vastu ning annab ka energiat.

Tuuni jääkohvi eri maitsetega!

  • Triibuta serveerimisklaasi siseküljed enne jää ja kohvi lisamist šokolaadi-, karamelli- või mõne pähklikastmega.
  • Lisa maitsesiirupit, näiteks mandli-, karamelli-, amaretto- või vanillisiirupit.
  • Kaunista jääkohv õhulise vahustatud vanillikastme või vahukoorega.
  • Kakaokohvi jaoks lahusta esiteks kuumas kohvis 1 kuhjaga tl kakaopulbrit tassi kohta.
  • Valmista samal põhimõttel külma kakaojooki, asendades kohvi vee või piimaga valmistatud kange kakaoga.
  • Põneva (ja toredalt kirkalt rohelise) tulemuse saad, kui asendad kohvi matcha rohelise teega.
  • Hea maitse annavad külmale kohvijoogile kaneel, kardemon ja piparkoogimaitseaine.
  • Piparmündijoogi jaoks sega kohvi sisse Marianne kommi puru või lisa tilk piparmündiessentsi.
  • Kui aeg ning seltskond on sobivad, siis võid kohvi tuunida ka mõne alkoholi, näiteks amaretto, Cointreau või mõne koorelikööriga.

 

jääkohv
jääkohv
jääkohv
jääkohv

Jahutav jääkohv

Suvisel soojal päeval isutab mõnus külm kohvijook kordades rohkem, kui tassitäis kuuma kohvi.
Hommikusöök
2 tassi

Vaja läheb
  

  • 3-4 dl värsket kanget kohvi
  • u 16 jääkuubikut
  • 2-3 dl piima või taimset jooki
  • soovi korral meelepärast magustajat nagu (rafineerimata) suhkur, mesi, suhkru- või agaavisiirup
  • soovi korral lisandeid - vaata ideid siit ülalt!

Tee nii
 

  • Valmista kange kohv ning kui kasutad magustajat, lahusta see segades kohvis.
  • Vala kohv ⅔ ulatuses jääga täidetud kõrgesse klaasi ja sega hoogsalt läbi, et kohvi jahutada.
  • Vala peale piim või taimne jook, sega veel kord läbi ja naudi kohe.

Nipid

Laktoosivabaks joogiks - kasuta LV piima või taimset jooki.
Vegan joogiks - kasuta piima asemel taimset jooki. 
Pane tass sügavkülma - kui oled suur jääkohvisõber ja sügavkülmas on ruumi, hoia ka serveerimisklaase seal, et jook võimalikult pikka aega jahe püsiks.
Kui hommikukohvi jääb üle - külmuta jahtunud must kohv jääkuubikuvormis ning viska jääkohvi valmistamisel lisaks tavalisele jääle klaasi ka mõni kohvikuubik.
Ära jääga koonerda - mida rohkem jääd klaasis on, seda külmem jook püsib ja seda aeglasemalt jää sulab. Kui klaasis on aga ainult paar jääkuubikut, siis need sulavad kiiremini kohvi sisse ning muudavad joogi ruttu vesiseks.
Valmista vahumüts - külmalt lähevad piimadest paremini vahtu kõrgema rasvaprotsendiga ning spetsiaalsed baristapiimad, aga hästi mekib jääkohvil ka vahukoor.
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating