Jogurtimagustoit granadilli ja krõbeda granolaga

Jogurtimagustoit granadilli ja krõbeda granolaga

Kihilised pokaalimagustoidud näevad ka pidulikumal laual peened ning luksuslikud välja, kuid siinne lihtsatest koostisosadest koosnev magustoit sobib imeliselt ka toitvaks vahepalaks või hommikusöögiks.


Lisaks efektsele välimusele ning tõeliselt mõnusale maitsele on kõik jogurtimaiuse koostisosad headust ning kasulikkust täis:

  • Kreeka jogurt on tuntud kui puhta koostisega supertoit, mis sisaldab palju valku, hoides kõhu pikalt täis. Lisaks on Kreeka jogurtis võrreldes tavalise jogrtiga vähem süsivesikuid ning piimasuhkruid – millest ka jogurti kergelt hapukas maitse. Traditsioonilisel meetodil nõrutatud Kreeka jogurt sisaldab ka heldes koguses kaltsiumi, probiootikume ning vitamiin B-12.   
  • Granadill sisaldab rohkelt antioksüdante, mis on külmkuivatamisel alles jäänud, samuti kiudaineid ning C-vitamiini, mis kõik toetavad tervist. 
  • Mesi ergutab immuunsussüsteemi ja omab antibakteriaalseid ning põletikuvastaseid omadusi.  
  • Kaerahelbed on super kiudaineteallikas, aidates kõhtu pikalt täis hoida ning toetades meie seedesüsteemi toimimist. Lisaks on kaer hea valgusisaldusega ning sisaldab B-grupi vitamiine ning mineraalaineid. Eelista täisterakaerahelbeid, mida on võimalikult vähe töödeldud, sest mida rohkem on kaera töödeldud, seda suuremat mõju avaldavad selles sisalduvad süsivesikud meie veresuhkrule. 
  • Pähklid-seemned on imehea kasulike rasvade allikas, sisaldades lisaks ka valke ning tervist toetavaid vitamiine ja mineraalaineid, sh E-vitamiin ja magneesium. 
  • Kaneel on põletikuvastaste omadustega, pungil antioksüdantidest ning toetab meie ainevahetust.
Jogurti pokaalimagustoit
Jogurti kausimagustoit
Passioni magustoit
Jogurti kausimagustoit

Külmkuivatatud granadillipulbrit leiad näiteks CentralSuni lehelt, kus on ka pikemalt kirjutatud granadilli kasulikkusest.

 

 

Retsept valmis koostöös Centralsuniga

Passioni magustoit

Jogurtimagustoit granadilli ja krõbeda granolaga

Lihtne kausimagustoit, vahepala või hommikueine, kus kohtuvad kreemjas jogurt, särts granadill ning krõbe granola.
Hommikusöök
2 pokaali

Vaja läheb
  

Jogurtikreem

  • 400 g Kreeka jogurtit
  • 1 sl külmkuivatatud granadillipulbrit
  • 1-2 sl mett, agaavisiirupit või muud meelepärast magustajat

Granola

  • 2 dl täisterakaerahelbeid
  • 1 dl pähkleid-seemneid, näiteks hakitud mandleid ning päevalille- ja kõrvitsaseemneid
  • 1 tl kookosõli või võid
  • 1 sl mett, agaavisiirupit või muud meelepärast magustajat
  • 0,5 tl kaneeli

Tee nii
 

  • Sega jogurt granadillipulbri ning magustajaga kreemiks.
  • Rösti kuival pannil helbeid ning pähkleid-seemneid mõni minut, kuni helbed on kergelt jumekad ning tunned pähkliaroomi.
  • Lisa rasvaine ning kaneel ning prae segades mõni minut, kuni granola on krõbe.
  • Viimasena lisa mesi või muu magustaja, sega kiirelt läbi ning tõsta jahtuma. Mida vähem mett kuumutada, seda rohkem selle kasulikke omadusi alles jääb.
  • Lao kreem ning granola kihiti pokaalidesse ning naudi kohe või hoia serveerimiseni külmkapis. Kohe süües on granola krõbe ning jogurtis seistes muutub pehmemaks.

Nipid

LV magustoiduks - kasuta laktoosivaba jogurtit. 
Külmkuivatatud granadillipulbri asemel - võid kasutada ka 2-3 värske granadilli viljaliha. 
Magustoit marjasemaks - lisa soovi korral kihtide vahele värskeid marju või hakitud puuvilju. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha. 
Granadilli magustoit


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating