Gluteenivaba sidruni-kohupiimakook

Gluteenivaba sidruni-kohupiimakook

Kohupiimakoogid on minu suured lemmikud. Ja sidrunikoogi on minu suured lemmikud. Kui need kaks veel kokku panna, saab ühe ilmatuma maitsva tulemuse. 

 

Kook on gluteenivaba, põhjaks kaerahelvestest muretaigen ning peamise magususe saab kook meest. Kergelt purustatud helvestest põhi jääb mõnusalt krõmps ning võrreldes kaerajahuga põhjast ka veidi õhulisem. Mesi vali vastavalt oma maitsele – tumedama metsameega saad intensiivsema, heleda lillemeega mahedama täidise. Sidrunimahla läheb kooki päris palju, kuid ära sellega koonerdada! Hapukas sidrun täiendab mahedat kohupiima ideaalselt. 

Gluteenivaba sidruni-kohupiimakook

Kaerahelvestest põhjal siidine ning mõnusalt sidruni-särtsakas kohupiimakook on parim küpsetamisjärgsel päeval.
Kook
24 cm vorm

Vaja läheb
  

Gluteenivaba kaerapõhi

  • 200 g kaerahelbeid
  • 90 g võid
  • 60 g mett
  • näpuotsatäis soola

Kohupiimatäidis

  • 600 g kohupiimapastat
  • 2 dl rõõska koort
  • 3 suurt muna
  • poole sidruni riivitud koor ja suure terve sidruni mahl (u 80 ml)
  • 30 g suhkrut
  • 90 g mett

Kaunistuseks

  • rõõska koort, mustikaid, õhukesi sidruniviile

Tee nii
 

Gluteenivaba kaerapõhi

  • Blenderda kaerahelbeid pulse-režiimil paar korda, kuni need moodustavad õhulise puru, aga mitte päris jahuks.
  • Lisa või, mesi ja sool ning surista pulse-režiimile paar korda vajutades ühtlaseks.
  • Suru puru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja kergelt ka äärtesse ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis

  • Mõõda kõik ained kaussi ning vispelda ühtlaseks.

Kook

  • Torgi põhi kahvliga auguliseks ning eelküpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 10-12 minutit, kuni see on pealt kuiv ja kergelt helekuldne.
  • Vala täidis põhjale, alanda temperatuuri 160 kraadini ning ning küpseta u 45 minutit, kuni kook on äärtest tahe ning keskelt veidi veel võdiseb. Lase lahtise ahjuuksega jahtuda ning seejärel üle öö jahedas maitsestuda.
  • Kaunista (suhkruta) vahustatud koore, mustikate ning sidruniviiludega.

Nipid

Gluteenivaba koogi jaoks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid. 
Laktoosivaba koogi jaoks - haara poest LV või, kohupiim ja rõõsk koor. 
Lase koogil rahulikult jahtuda - nii ei teki koogi pinnale pragusid. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating