Õhkfritüüri viigimarjad sinihallitusjuustu ja Kreeka pähklitega

Õhkfritüüri viigimarjad sinihallitusjuustu ja Kreeka pähklitega

Viigimarjad on just nüüd, sügise alguses oma parimas vormis – tõeliselt mahlased ja magusad. Kui värskete viigimarjade söömisest on isu täis, siis valmista neid kindlasti ka koos juustu, pähklite ning meega kas ahjus või mugavamalt ja kiiremalt hoopis õhkfritüüris! Nii valminud viigimarjad sobivad nii suupisteks, eelroaks, kui ka õhtusöögi lõpus nautimiseks. Tänu oma magususele võib neid lugeda vabalt ka juustukäigu ja magustoidu vahepeal olevaks ampsuks. 

Viigimarjad retsept Kristi Rebane toidublogija
Viigimarjad retsept Kristi Rebane toidublogija
Viigimarjad retsept Kristi Rebane toidublogija
Viigimarjad retsept Kristi Rebane toidublogija

Nii saab viigimarju valmistada loomulikult ka ahjus, aga mugavam ja kiirem on neid teha õhkfirtüüris ehk air fryer’is, mis järjest rohkemates koduköökides on mikrolaineahju kõrvale (või selle asemele) maandunud.  Tean, et masinat kutsutakse siin-seal ka kufiks, aga kuidagi ei ole see uudissõna end minu sõnavarra suutnud (veel) süüa. 

 

Kui sinihallitusjuust sinu lemmik ei ole, proovi viigimarju nii valmistada näiteks pehme valgehallitusega kitsejuustuga. Ka pähkleid võid oma maitse (ja kapisisu) järgi varieerida. Hästi sobivad viigimarjadega nii mets- ehk sarapuupähklid, pistaatsiad kui ka mandlid. Serveerides nirista suupistetele mett, kaunista värske tüümianioksakesega, keeruta peale veidi värskelt purustatud musta pipart ning naudi ampse võimalusel ahjukuumalt.   

Viigimarjad retsept Kristi Rebane toidublogija
Viigimarjad retsept Kristi Rebane toidublogija

Õhkfritüüri viigimarjad sinihallitusjuustu ja Kreeka pähklitega

Äärmiselt kiire ning lihtne, kuid samas pidulik suupiste või eelroog, mis eraldi retsepti pea ei vajagi, kuid maitseb alati imehästi.
Suupiste
2 sööjale

Vaja läheb
  

  • 5 värsket suuremat viigimarja
  • 75 g sinihallitusjuustu
  • väike peotäis Kreeka pähkleid
  • 1 sl mett
  • tüümiani
  • musta pipart

Tee nii
 

  • Lõika viigimarjadel kõvem sabaots ära ning tee peale ristikujuline lõige, põhjani läbi lõikamata.
  • Tõsta iga viigimarja sisse sinihallitusjuustu ning tõsta viljad küpsetuspaberitükkidel õhkfritüüri.
  • Puista peale Kreeka pähkleid ning küpseta 170 kraadi juures tavarežiimil 3-4 minutit, olenevalt masina võimsusest.
  • Suupisted on valmis, kui viljad on kergelt pehmenenud ning juust sulanud.
  • Nirista serveerimisel viigimarjadele mett, keeruta veskist peale musta pipart ning kaunista mõne tüümianioksaga. Naudi kuumalt.

Nipid

Eelroaks valmistades - arvesta 2-3 viigimarjaga sööja kohta. 
Laktoosivavbaks roaks - kasuta LV märgisega sinihallitusjuustu, nt Valio Aura või Igor Gorgonzola Dolce. Prismas olen näinud ka "vähese laktoosisisaldusega" sinihallitusjuuste, kui see võiks mõnele sobida. 
Kreeka pähklite asemel - sobivad viigimarjade ja sinihallitusjuustuga hästi ka metspähkled ja pistaasiapähklid. 
 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating