Maapählid, datlid, šokolaad…. Need on ühed minu lemmikud ampsud, mida pärastlõunakohvi kõrvale nautida. Magusad datlid ja soolased maapähklid tasakaalustavad üksteist imeliselt ning koos tumeda šokolaadiga saab kokku üks e-ri-ti maitsev maius, mis meenutab vägagi Snickersit!
Datlikreemi suristab kiiresti valmis Blendteci Twister kann ning kui sul parajasti maapähkleid käepärast ei ole, lisa kreemile meresoola ning kommidele hoopis banaaniviile – saab ka ulme hea. Naudi komme kindlasti otse sügavkülmast!
Mõnusad maiustused, mida endale sügavkülma kohe hea varuga valmistada, et magusaisu korral oleks võtta!
Küpsetamata magustoit
16tk
Vaja läheb
Põhi
70gtäisterakaerajahu
50gmandlijahu
35gsulatatud kookosõli
2tlagaavi- või vahtrasiirupit
Datlikreem
200gpehmeid datleid, kivideta kaal
80gmaapähklikreemi
veidi vett
Peale
70gsoolaga maapähkleid
Glasuur
100gtumedat 70% šokolaadi
10gkookosõli
Tee nii
Sega põhjaained läbi ning suru külmakindla toidukilega kaetud u 20x13 cm karbi põhja.
Puhasta datlid kividest ning mõõda koos maapähklikreemi ja soolaga Blendteci Twister kannu. Lisa veidi vett, alustades u 2 sl ning surista paksuks kreemiks.
Määri datlikreem põhjale ja suru peale soolaga maapähklid. Pane karp mõneks tunniks sügavkülma.
Sulata šokolaad kookosõliga, lõika külm kommiplaat ruutudeks ja kasta ruudud tumedasse šokolaadi või triibuta šokolaad ruutudele. Hoia sügavkülmas.
Nipid
Kommide valmistamiseks sobivad hästi sügavkülmakindlast plastist toidukarbidAntud šokolaadi kogusest saad pooled ruudud üleni glasuuriga katta ning pooltele teha triibud. Kui tahad kõiki komme šokolaadi kasta, võta 2x glasuuri aineidHoia komme sügavkülmas ja söö otse külmast - nii on nad kõige paremadKui kasutad kuivatatud datleid, vala neile keev vesi ning lase kausis pool tundi-tunnike pehmenedaValmista komme maapähklite asemel ka banaaniviiludega - viib keele alla!Kui soovid datlikreemi mõnes muus magustoidus kasutada või teed komme soolapähklite asemel banaaniviiludega, lisa Twister kannu ka helde näpuotsatäis soola, et datlite magusust tasakaalustada ja saada soolakaramelli efekt. Kuna maapähklid on ise soolased, siis siin kommides kreemile eraldi soola ei ole vaja lisadaPõhja võid valmistada ka ilma siirupita - siis on ta lihtsalt veidi muredam, kuna siirupi on siin eelkõige 'liimi', mitte magustaja rollisKui kasutad GV kaerajahu - on kommid ka gluteenivabadP.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.