Suvikõrvitsa-riisivorm

Suvikõrvitsa-riisivorm

Kerge, kuid toitev vormiroog aitab võidelda suvise suvikõrvitsauputusega, kel see õnn õuel kasvab, ning pakub maitseelamust ka lihtsalt suurtele suvikõrvitsasõpradele. Pilkupüüdev vormiroog sobib tükkideks lõigatuna hästi ka suupistelauale või piknikukorvi.


Erinevalt tavalistest kõrvitsatest, mil lastakse võimalikult suureks kasvada, on suvikõrvitsate puhul maitsvamad just saledad noored viljad. Nende viljaliha on tihkem ning seemned ei ole veel jõudnud vilja sisemuses võimust võtta. Kui otsid aga retsepti, kus sügiseseid suuri suvikõrvitsaid kasutada, sobivad siia vormirooga ka need. Sel juhul koori viljad ning eemalda seemnekojad.  

Suvikõrvitsavorm
Suvikõrvitsavorm
Suvikõrvitsavorm

Suvikõrvitsa-riisivorm

Mahlane ahjuvormiroog, mis sobib nii kergeks iseseisvaks roaks kui ka ruutudeks lõigatuna suupistelauale.
Soolane ja soe
6 kergeks eineks

Vaja läheb
  

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1,5 dl pikateralist, näiteks basmati riisi + 2 dl vett
  • 500 g kollast või rohelist suvikõrvitsat
  • 3 muna
  • 1,5 dl täispiima või köögikoort
  • 150 g riivjuustu
  • praadimiseks õli + vormi määrimises võid
  • soola-pipart

Tee nii
 

  • Koori ja haki sibul ning küüslauk, loputa riis jooksva vee all sõelal korralikult läbi.
  • Prae sibul õlis klaasjaks, lisa küüslauk ja riis ning kuumuta minutike. Vala juurde 2 dl vett ning jäta pannitäis vaikselt podisema.
  • Tõmba juustuviilutajaga suvikõrvitsast kümmekond linti ning haki ülejäänud suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.
  • Lisa suvikõrvitsakuubikud pannile ning hauta, kuni vedelik on enam-vähem riisi imendunud.
  • Klopi munad kausis lahti ning lisa piim või koor. Maitsesta soola-pipraga.
  • Tõsta riisi-suvikõrvitsasegu kaussi, lisa riivjuust ning munasegu ja sega läbi.
  • Vala segu võitatud ahjuvormi ning säti peale suvikõrvitsalindid, vajutades need servapidi poolenisti segusse.
  • Küpseta vormirooga 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 35-40 minutit. Enne lahti lõikamist lase veidi taheneda.

Nipid

LV roa jaoks - kasuta laktoosivaba või taimset piima või köögikoort ning tavalise või asemel laktoosivaba võid või margariini.
Kui suvikõrvits on üle kasvanud - eemalda seemnekoda ning koori viljad.
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Suvikõrvitsavorm


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating