Pestosed suvikõrvitsanuudlid

Pestosed suvikõrvitsanuudlid

“Vahel on vaja ära süüa terve suvikõrvits.”

 

Ilmselt on pea kõik meist näinud sotsiaalmeediatrendi, kus TikToki “kurgistaar” jagab kurgisalatite retsepte, alustades iga videot lausega “vahel on vaja ära süüa terve kurk”. Siin üks retsept kõigile suvikõrvitsa austajatele, kes suvisel kõrvitsahooajal tunnevad, et “vahel on vaja ära süüa terve suvikõrvits”. 

 

Siinne retsept kasutab nimelt ühe suvikõrvitsa (tõsi, noorema-saledama) sööja kohta ning muudab mahedamaitselise ning tagasihoidliku köögivilja tõeliselt hõrguks maitseelamuseks. Retsept on lihtne ja lühike ning kui sul on kapis mõnd maitsestatud toorjuustu, kasuta julgelt seda. Mina sobitasin suvikõrvitsa küüslauguse toorjuustuga, kuid loomulikult sobib kenasti ka maitsestamata toorjuust, kuhu väga soovitaksin siiski lisada ka küüslauku, või maitserohelisega toorjuust. 

 

Kui sul kodus “spagettide” tegemiseks sobilikku lõikurit ei ole, viiluta suvikõrvits õhukeselt ning saad samuti mõnusa roa. Mina kasutan sellist spiraallõikurit, mille soetasin aastaid tagasi ning mis peamiselt leiabki kasutust just suvikõrvitsate, vahel harva ka porgandite lõikamiseks.

Suvikõrvitsanuudlid Kristi Rebane toidublogija

Pestosed suvikõrvitsanuudlid

Lihtne ja imemaitsev viis, kuidas suvikõrvitsahooajal neid mahlaseid köögivilju toidulauale lisada.
Soolane ja soe
2 sööjale

Vaja läheb
  

  • 2 saledat suvikõrvitsat
  • 2 sl pestot
  • 2 sl küüslaugutoorjuustu või maitsestamata toorjuustu + 1-2 küünt pressitud küüslauku, olenevalt vängusest
  • 100 g kirss- või ploomtomateid
  • soola-pipart
  • serveerimiseks parmesani

Tee nii
 

  • Lõika suvikõrvits spetsiaalse teritaja moodi lõikuriga pikkadeks lintideks.
  • Pane pannile ning kuumuta keskmisel kuumusel viljadest vesi välja.
  • Lisa pesto ja toorjuust (või toorjuust+küüslauk) ning sega kastmeks. Vajadusel lisa veidi vett.
  • Viimasena lisa pannile neljaks lõigatud tomatid ning kuumuta veel kergelt läbi
  • Maitsesta soola-pipraga ning serveeri ohtra juustuga. Samuti sobib kõrvale krõbe viil leiba või ciabatta't.

Nipid

Laktoosivabaks roaks - kasuta LV märgisega toorjuustu. 
Kui soovid toekamat rooga - keeda juurde (gluteenivabu) spagette ning sega need suvikõrvitsanuudlite ja kastmega läbi. 
Kui sööjaid on rohkem - on retsepti koguseid imelihtne suuremale seltskonnale ümber arvutada. Arvesta 1 saleda suvikõrvitsa, 1 sl pesto ja 1 sl toorjuustuga sööja kohta. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Suvikõrvitsanuudlid Kristi Rebane toidublogija


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating