Kõige lihtsam vokiroog

Kõige lihtsam vokiroog

See roog on ideaalne nendeks õhtuteks, kui oled just koju jõudnud, külmkapis ja kõhus valitseb tühjus, süüa pikalt teha ei viitsi, kuid päris võikuga ka välja ei vea. Riisinuudlid on kiireteks õhtusöökideks ideaalsed, kuna õhukesed nuudlid vajavad vaid loetud minuteid, et pehmeks keeda. Sügavkülmas hoian alati mõnd köögiviljasegupakki ning ka tofut ostan tavaliselt nii, et paar klotsi leiab külmkapinurgast ikka. Viimasel ajal hoian üht-kaht pidevalt ka sügavkülmas, sest läbi külmutamine annab tofule tõeliselt mõnusa, tihkema ja kiulisema tekstuuri. Külmutatud ja sulatatud tofuga on eriti mugav näiteks traditsiooniliselt kanatükkidega valmistatavaid roogasid valmistada. 


Kanafilee tekstuuriga tofu jaoks

  1. Pane kõvem (ehk mitte silken) tofu sügavkülma ja lase täielikult läbi külmuda. Mugav on teha seda tofu enda kilepakendis. 
  2. Sulata tofu toatemperatuuril, aeglaselt külmkapis või kui sul kiire on, kuumas vees. 
  3. Pigista tofuklots võimalikult kuivaks. Käte vahel kraanikausi kohal töötab kenasti. 
  4. Rebi tofu suupärasteks tükkideks ning prae õlis kuldseks või sega marinaadiga ja jäta vastavalt retseptile maitsestuma. 
Riisinuudlivokk
Vegan riisinuudlid

Kõige lihtsam vokiroog

Vahel on valmis kastmed kõige paremad abimehed, et üks tõeliselt lihtne ja kiire vokiroog kokku visata.
Soolane ja soe
4 sööjale

Vaja läheb
  

  • 200 g riisinuudleid
  • 400 g hüdreeritud sojapalasid, tofut või muud lihaasendajat
  • 500 g külmutatud köögiviljasegu
  • vokkimiseks seesamiõli
  • serveerimiseks rohelist sibulat

Kastmeks

  • 0,5 dl gluteenivaba sojakastet
  • 1 dl magusat või magushaput tšillikastet

Tee nii
 

  • Keeda riisinuudlid pakil oleva juhise järgi. Nõruta ja loputa sõelal külma vee all, et nuudlid kokku ei kleepuks. Jäta ootele.
  • Voki kegelt kuivemaks pigistatud sojapalad või käte vahel suupärasteks tükkideks rebitud tofu õlis jumekaks.
  • Sega soja- ja tšillikaste omavahel ning lisa pannile.
  • Vala pannile köögiviljasegu ning voki 5-6 minutit, olenevalt koostisosadest, kuni köögiviljad on valmis, kuid kergelt veel krõmpsud.
  • Lisa pannile nuudlid, vala juurde 1 dl vett ning sega pannitäis läbi, et kõik nuudlid saaksid kastmeseks. Maitse ja lisa vajadusel üht või teist kastet. Serveeri maitserohelisega.

Nipid

GV vokiroa jaoks - kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega sojakastet. Tavaline sojakaste ei ole gluteenivaba.
Valguallikaks sobivad siia rooga nii sojapalad kui ka kõvem tofu. Eriti hea tekstuuriga tofu saad, kui sügavkülmutad tofuklotsi läbi, sulatad, pigistad kuivaks ning rebid käte vahel suupärasteks tükkideks. 
Tšillikastmeid leidub seinast seina. Uuri poes toote koostisosasid ning vali lisaaineteta ning madalama suhkrusisaldusega kaste. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Riisinuudli vokiroog


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating