Krõbedad kartulipannkoogid õunakastmega

Krõbedad kartulipannkoogid õunakastmega

Krõbedad kartulipannkoogid sobivad nii toitvaks hommikusöögiks, kergeks lõuna- või õhtusöögiks, aga ka mõnusaks vahepalaks. Eriti hästi sobib kartulipannukate maitset täiustama lihtne suhkruta õunakaste. Rooga on eriti hea valmistada just nüüd suve lõpul, kui on saada nii värsket kodumaist kartulit kui ka koduaia õunu. 

 

Õunakastme jaoks sobivad kõik aiaõunad. Olenevalt sordist muutub ainult keetmisaeg – pehmemad ja magusamad suveõunad lagunevad keetes kiiremini kui hapukamad ning tugevama viljalihaga ubinad. Mulle meeldib jätta suhkruta õunakaste toidu kõrvale serveerimiseks veidi tükiliseks ning mina ka ei koori õunu eelnevalt, kuid soovi korral koori õunad ning püreesta valmis kaste saumikseriga – nii saad eriti siidise tulemuse. 

latkes kartulipannkoogid
latkes kartulipannkoogid

Krõbedad kartulipannkoogid õunakastmega

Krõbedad ja maitsvad kartulipannkoogid, mis on imehead koos lihtsa suhkruta õunakastmega.
Soolane ja soe
4 sööjale

Vaja läheb
  

  • 4 suuremat kartulit
  • 1 sibul
  • 2 muna
  • 6 kuhjaga sl toortatra- või riisijahu
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli või selitatud võid
  • serveerimiseks hapukoort ja suhkruta õunakastet

Õunakaste

  • 500 g õunu

Tee nii
 

  • Koori kartulid ja sibul, riivi mõlemad jämeda riiviga.
  • Tõsta segu sõelale ja pigista välja nii palju vedelikku kui võimalik.
  • Klopi lahti munad ning sega koos jahuga kartuli-sibulasegusse. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Tõsta kuumale pannile segust lusikaga väikesed kuhjakesed ning prae mõlemalt poolt krõbedaks, pannkooke praadimise ajal spaatliga lapikumaks vajutades.
  • Tõsta hetkeks köögipaberile nõrguma ning serveeri kuumalt koos hapukoore ja õunakastmega.

Õunakastme jaoks

  • Kuumuta puhastatud õunad potis vähese veega keema ning keeda keskmisel tulel, kuni õunad on moosiks lagunenud. Olenevalt sordist võtab see aega u 7-15 minutit. Võid jätta kastme tükilise või soovi korral püreesta saumiksriga siidiseks.

Nipid

Laktoosivaba roa jaoks - kasuta õli või LV võid ning LV hapukoort.
Eriti krõbeda tulemuse jaoks - ära praadides rasvainega koonerda. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating