Kuidas kõlab nautida nädalavahetuse hommikusöögiks muffineid? Need šokolaaditükkidega banaanimuffinid valmivad vaid viiest põhikoostisosast ning mugavalt õhkfritüüris. Gluteenivabad küpsetised on kiudainerikkad & idekad tegusat päeva alustama!
Lihtsatest koostisosadest valgurikkad muffinid valmivad mugavalt õhkfritüüris ja on idekad tegusat päeva alustama.
Hommikusöök
8tk
Vaja läheb
2keskmist küpset banaani
2muna
150gtäisterakaerahelbeid
0,5tlküpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1tlkaneeli
150gTere Natural maitsestamata jogurtit
50gtumedat šokolaadi
Tee nii
Suru banaanid kahvliga tükiliseks püreeks.
Lisa kloppides munad.
Sega juurde kuivained: kaerahelbed, sool, küpsetuspulber ja kaneel.
Lisa ka jogurt ning viimasena hakitud šokolaad.
Lase taignal 5-10 minutit seista, tõsta silikoonvormidesse ja küpseta õhkfritüüris küpsetusrežiimil 160 kraadi juures 25 minutit.
Nipid
Gluteenivabade muffinite jaoks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid.Lisatud suhkruta muffinid - saad, kui jätad šokolaadi välja. Ka nii on muffinid väga maitsvad. Katseta šokolaadi asemel ka teiste lisandite, näiteks pähklite või seemnetega. oovi korral jä šokolaadi retseptist välja jätta - nii saad ilma lisatud suhkruta väga maitsvad muffinid.Mida küpsemad banaanid on - seda magusamad muffinid tulevad.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.