Pehmed ja mahlased muffinid valmivad ilma lisatud rasvaineta ning oma magususe saavad nad peamiselt banaanist ja meest. Poetasin taignasse ka metspähklinugati tükke, mis muudavad muffinid eriti hõrguks. Kui sa poest nugatit parajasti ei leia ning seda ka ise valmistada ei viitsi (õpetuse leiad SIIT), sobib nugati asemel muffinitaignasse hakkida ka tumedat šokolaadi.
Eriti mugavalt valmivad need muffinid õhkfritüüris, kuigi loomulikult sobib küpsetamiseks ka tavaline praeahi. Minu keskmisesse/suuremasse õhkfritüüri mahub lahedalt täpselt 9 muffinit, sellest ka just 9 muffinile paika timmitud retsept. Soovitan ühekordsete muffinivormide asemel kasutada pehmeid silikoonmuffinivorme, mida on lihtne täita-pesta-hoiustada ning kust on küpsetisi ka kerge kätte saada.
Gluteenivabad banaanimuffinid nugatiga
Pehmed ning mahlased muffinid, mida magustavad eelkõige banaan ja mesi, ning millele on luksuslikku maitset lisamas nugat. Eriti mugavalt saad muffineid valmistada õhkfritüüris, kuid loomulikult sobib küpsetamiseks ka tavaline ahi.
Kook
9tk
Vaja läheb
1suur küps banaan, kooritult u 120 g
200gkeefirit
2muna
70gmett
150gtäisterakaerajahu
50gmandlijahu
1,5tlküpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
60gmetspähklinugatit või tumedat šokolaadi
Tee nii
Suru banaan kahvliga püreeks ning sega keefiri, munade ja meega ühtlaseks. Vajadusel sulata mesi potis või mikrolaineahjus.
Lisa omavahel segatud kuivained ning viimasena hakitud nugat või tume šokolaad.
Jaga tainas 9 muffinivormi - need saavad peaaegu ääreni täis - ning küpseta õhkfritüüris 160 kraadi juures küpsetusrežiimil 25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt kuldsed.
Nipid
9 muffinit - peaks täpselt keskmisesse õhkfritüüri mahtuma. Ahjus - küpseta muffineid 180 kraadi juures pöördõhuga u 25 minutit.Keefiri asemel - võid kasutada ka vedelamat maitsestamata jogurtit.Gluteenivabadeks muffiniteks - kasuta GV märgisega kaerajahu või jahvata see ise GV kaerahelvestest. Laktoosivabadeks muffiniteks - kasuta LV keefirit. Mee asemel - võid kasutada sama koguse agaavisiirupit või 90 g rafineerimata suhkrut. P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha!