Gluteenivaba kõrvitsavorm parmesaniga

Gluteenivaba kõrvitsavorm parmesaniga

Advendiaeg on alanud ning see tähendab, et järgmise kuu jooksul on oodata nii mõndagi pidulikku istumist koos hea söögi ning veel parema seltskonnaga. Klassikute ja vanade lemmikute kõrval soovitan prae kõrvale valmistada mõnusalt kerget ja maitsekat kõrvitsavormi.

 

Pealt krõbe ja kergelt juustune-küüslaugune kõrvitsavorm sobib nii liha-kala kui ka taimse pearoa lisandiks. Vorm on tänu gluteenivabale riivsaiale gluteenivaba ning kuna laagerdunud parmesan on üldjuhul juba iseenesest laktoosita, siis sobib roog ka seltskonnale, kus mõni külaline emba-kumba ei söö. 

 

Vaata, kuidas kõrvitsavormi valmistada SIIT VIDEOST.

 

Retsept valmis koostöös Schäriga

Parmesaniga kõrvitsavorm toidublogija Kristi Rebane
Parmesaniga kõrvitsavorm toidublogija Kristi Rebane
Parmesaniga kõrvitsavorm toidublogija Kristi Rebane

Kõrvitsavorm parmesaniga

Pealt krõbe ja kergelt juustune-küüslaugune kõrvitsavorm sobib nii liha-kala kui ka taimse pearoa lisandiks. 
Soolane ja soe
6 sööjale

Vaja läheb
  

  • 1 keskmine pudelkõrvits, puhastamata u 2 kg
  • 150 g Schäri gluteenivaba riivsaia
  • 100 g parmesani
  • 3 küüslauguküünt
  • kimp käharpeterselli
  • soola-pipart
  • oliiviõli

Tee nii
 

  • Koori ja puhasta kõrvits ning lõika õhukesteks viiludeks.
  • Lao viilud oliiviõliga määritud ahjuvormi.
  • Sega gluteenivaba riivsai riivitud juustu, purustatud küüslaugu, hakitud peterselli ja soola-pipraga.
  • Kata kõrvits riivsaiaseguga ning nirista peale veel oliiviõli.
  • Küpseta 180 kraadises ahjus u 40-45 minutit, kuni kõrvits on pehme ja kate kuldne. Kui kate kipub küpsemise ajal liialt pruunistuma, kata vorm fooliumiga. Serveeri kuumalt.

Nipid

P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating