Advendiaeg on alanud ning see tähendab, et järgmise kuu jooksul on oodata nii mõndagi pidulikku istumist koos hea söögi ning veel parema seltskonnaga. Klassikute ja vanade lemmikute kõrval soovitan prae kõrvale valmistada mõnusalt kerget ja maitsekat kõrvitsavormi.
Pealt krõbe ja kergelt juustune-küüslaugune kõrvitsavorm sobib nii liha-kala kui ka taimse pearoa lisandiks. Vorm on tänu gluteenivabale riivsaiale gluteenivaba ning kuna laagerdunud parmesan on üldjuhul juba iseenesest laktoosita, siis sobib roog ka seltskonnale, kus mõni külaline emba-kumba ei söö.
Vaata, kuidas kõrvitsavormi valmistada SIIT VIDEOST.
Pealt krõbe ja kergelt juustune-küüslaugune kõrvitsavorm sobib nii liha-kala kui ka taimse pearoa lisandiks.
Soolane ja soe
6sööjale
Vaja läheb
1keskmine pudelkõrvits, puhastamata u 2 kg
150gSchäri gluteenivaba riivsaia
100gparmesani
3küüslauguküünt
kimp käharpeterselli
soola-pipart
oliiviõli
Tee nii
Koori ja puhasta kõrvits ning lõika õhukesteks viiludeks.
Lao viilud oliiviõliga määritud ahjuvormi.
Sega gluteenivaba riivsai riivitud juustu, purustatud küüslaugu, hakitud peterselli ja soola-pipraga.
Kata kõrvits riivsaiaseguga ning nirista peale veel oliiviõli.
Küpseta 180 kraadises ahjus u 40-45 minutit, kuni kõrvits on pehme ja kate kuldne. Kui kate kipub küpsemise ajal liialt pruunistuma, kata vorm fooliumiga. Serveeri kuumalt.
Nipid
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.