Kaerahelbe-šokolaadikoogid

Kaerahelbe-šokolaadikoogid

Tahaks midagi head ja maitsvat, aga ka toitainerikast? Need šokolaadikoogid on kiudainerikkad, saavad oma magususe suhkru asemel banaanist, pähklid lisavad häid rasvu ning neisse ei ole lisatud ei võid ega jahu. Ja lisaks valmivad koogikesed vaid mõnest koostisosast ja mugavalt õhkfritüüris. Müüdud?

 

Vaata koogikeste valmimise videot SIIT.

 

 

Retsept valmis koostöös Blendteciga

tervislik šokolaadikook kristi rebane toidublogija
tervislik šokolaadikook kristi rebane toidublogija
tervislik šokolaadikook kristi rebane toidublogija
tervislik šokolaadikook kristi rebane toidublogija
tervislik šokolaadikook kristi rebane toidublogija

Kaerahelbe-šokolaadikoogid

Laial skaalal kindlasti tervislike küpsetiste hulka kuuluvad šokolaadikoogid maitsevad parimalt soojalt. Soovi korral lisa juurde maitsestamata Kreeka jogurtit ja marju.
Kook
4 tk

Vaja läheb
  

  • 1 suur küps banaan
  • 175 g piima või taimset jooki
  • 60 g kaerahelbeid
  • 1 kuhjaga sl magustamata kakaopulbrit
  • 1/4 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • väike peotäis pähkleid
  • 30 g tumedat 70% šokolaadi

Tee nii
 

  • Mõõda banaan, piim, helbed, kakao, küpsetuspulber ja sool Blendteci blenderisse ning surista 10 sekundit.
  • Vala 4 kuumakindlasse magustoiduvormi.
  • Lisa iga koogikese keskele šokolaaditükk ning puista peale hakitud pähkleid ja šokolaadi.
  • Küpsta koogikesi õhkfritüüris küpsetusrežiimil 165 kraadi juures 15 minutit.

Nipid

Naudi kohe - koogikesed on parimad soojalt
Gluteenivabadeks koogikesteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid
Vegan koogikesteks - kasuta piima asemel taimset jooki
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
tervislik šokolaadikook kristi rebane toidublogija


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating