Tahaks midagi head ja maitsvat, aga ka toitainerikast? Need šokolaadikoogid on kiudainerikkad, saavad oma magususe suhkru asemel banaanist, pähklid lisavad häid rasvu ning neisse ei ole lisatud ei võid ega jahu. Ja lisaks valmivad koogikesed vaid mõnest koostisosast ja mugavalt õhkfritüüris. Müüdud?
Laial skaalal kindlasti tervislike küpsetiste hulka kuuluvad šokolaadikoogid maitsevad parimalt soojalt. Soovi korral lisa juurde maitsestamata Kreeka jogurtit ja marju.
Kook
4tk
Vaja läheb
1suur küps banaan
175g piima või taimset jooki
60gkaerahelbeid
1kuhjaga sl magustamata kakaopulbrit
1/4tlküpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
väike peotäis pähkleid
30gtumedat 70% šokolaadi
Tee nii
Mõõda banaan, piim, helbed, kakao, küpsetuspulber ja sool Blendteci blenderisse ning surista 10 sekundit.
Vala 4 kuumakindlasse magustoiduvormi.
Lisa iga koogikese keskele šokolaaditükk ning puista peale hakitud pähkleid ja šokolaadi.
Küpsta koogikesi õhkfritüüris küpsetusrežiimil 165 kraadi juures 15 minutit.
Nipid
Naudi kohe - koogikesed on parimad soojaltGluteenivabadeks koogikesteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeidVegan koogikesteks - kasuta piima asemel taimset jookiP.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.