Valgurikas banoffee magustoit

Valgurikas banoffee magustoit

Banoffee nimi tuleb banaanist +  Briti karamellimaiusest toffee‘st. Siin on banoffee maitsekombinatsioon saanud uue kuue mõnusas valgurikkas purgimagustoidus.

 

Klassikaline banoffee kook ehk Briti kultuuriruumis tuntud kui banoffee pie koosneb kõrgete äärtega küpsise- või muretaignapõhjast, kuhu on peale kihiti laotud banaaniviilud, keedetud kondenspiimast karamell, vahukoor ning šokolaadilaastud või kakao. Siin on kõik elemendid justkui olemas, kuid lahedamas-tervislikumas võtmas. Koogipõhja asendab suhkruvaba müsli, karamellikihiks on Tere Fit! soolakaramellimaitseline proteiinipuding, vahukoore asemel troonib magustoidul maitsestamata Kreeka jogurt ning šokolaadilaastude asemel on maiusele sõelutud kakaopulbrit. 

 

Selline magustoit sobib hästi ka päeva alguseks, kuna sisaldab mõnusalt palju kiudaineid ja valku, lisaks ka häid rasvu ning aeglaselt imenduvaid süsivesikuid. 

 

P.S. Instagramist saad vaadata magustoidu valmimisest ka videot!

banoffee toidublogija Kristi Rebane
banoffee toidublogija Kristi Rebane
banoffee toidublogija Kristi Rebane
banoffee toidublogija Kristi Rebane

Retsept valmis koostöös Terega

banoffee toidublogija Kristi Rebane

Banoffee magustoit

Ilma lisatud suhkruta ja valgurikas banoffee magustoit maitseb imehästi nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka mõnusa õhtusöögi lõpetuseks.
Küpsetamata magustoit
2 klaasi

Vaja läheb
  

  • 2 topsi Tere Fit! soolakaramelli proteiinipudingit
  • 2 tl chia-seemneid
  • 4 sl (suhkruvaba) müslit
  • 1 suur banaan
  • 2 sl Tere maitsestamata Kreeka jogurtit
  • kakaopulbrit

Tee nii
 

  • Lisa mõlemasse pudingitopsi lusikatäis chia-seemned ning lase paar tundi või üle öö jahedas seemnetel paisuda.
  • Jaga müsli kahe purgi, klaasi või magustoidupokaali vahel.
  • Viiluta banaan ning vooderda purkide seinad banaaniviiludega.
  • Tõsta purkidesse puding.
  • Tõsta kõige peale Kreeka jogurtiga ning sõelu magustoidule veidi kakaopulbrit. 

Nipid

Lao varem valmis - võid pudingi ka kohe klaasidesse valmis laduda ning alles siis jahedasse seisma panna, et chia-seemned saaksid paisuda. 
Kakaopulbrit - on eriti mugav sõeluda teesõelaga.
 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
banoffee toidublogija Kristi Rebane


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating