Kas teadsid, et kodus ise tervislikumat Nutellast inspiratsiooni saanud šokolaadimekiga pähklikreemi teha on imelihtne! Kreem valmib toitainerikastest koostisosadest, on ilma lisatud suhkru ning rasvaineta ning on lisaks ka täistaimne. Mahe kreem on ideaalne lisand pühapäevastele pannukatele või hommikusele röstsaiale, eriti koos värskete või suvel sügavkülma varutud kodumaiste marjadega.
Kui Nutella sisaldab ka metspähkleid (küll vaid ainult ligi 13%), siis siinne kreem saab pähklise meki ja siidisuse hoopis maapähklitest. Pähklivõid ostes loe kindlasti ka pakendil olevaid koostisosi ning vali ilma lisatud suhkru ja õlita, 100% pähklitest toode. Kasutada sobib nii tükkidega kui ka kreemjat maapähklivõid. Mulle endale meeldib tükiline tekstuur rohkem, ehk ostan ka koju crunchy maapähklivõisid. Seda kasutades jääb ka siinne kreem väikeste pähklitükkidega, kuid kui soovid täiesti siidist “Nutellat”, kasuta kreemjat pähklivõid.
Tervislikum Nutella alternatiiv
Looduslikest, toitainerikastest koostisosadest valminud Ilma lisatud suhkru ning rasvaineta mahe kakaokreem, mida šokolaadi-pähklikreemide asemel hommikusaiale või pannukatele määrida. Lisaks on kreem ka täistaimne!
Kastmed ja määrded
350g
Vaja läheb
1keskmine küps banaan
100gmaapähklivõid (ilma suhkru ja lisaaineteta)
100gtaimset piima
5pehmet datlit
30gmagustamata kakaopulbrit
soovi korral näpuotsatäis soola
Tee nii
Mõõda kõik ained blenderisse ning surista ühtlaseks kreemiks. Lisa soovi korral ka veidi soola.
Hoia külmkapis.
Nipid
Vali kreemisem jook - kui sul on kapis mitu valikut, siis kasuta kõrgema rasvaprotsendiga taimset jooki. Kõvasid kuivatatud datleid - leota eelnevalt 10-15min kuumas vees. Loe datlikivid üle! - Kui võtad datlidtelt ise kivid välja, siis loe need eraldi laual enne blenderdamist üle, et olla kindel, et ükski kivi kogemata kreemi ei satu ega blenderitera lõhkuma ei hakka. Kasuta Hollandi töötlusega kakaod - ehk vali võimalusel Dutch process kakaopulber, mis annab kreemile sügavama šokolaaditooni ning on mahedama maitsega. Rohkem naturaalse ja Hollandi tüüpi kakaopulbri kohta saad lugeda näiteks SIIT. Tahedama kreemi jaoks - võid lisada blenderisse 40 g rafineerimata kookosõli, mis jahedas taheneb ning muudab kreemi tekstuuri kõvemaks. Maapählivõi asemel - võid kasutada ka teisi 100% pähklivõisid.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.