Kui otsid lihtsat, aga pidulikku ja supermaitsvat magustoitu, mida pühadelauale valmistada, siis see pokaalimagustoit hõrgu kodujuustuvahu, kirsikastme ja gluteenivabade piparkookidega on sulle!
Vaata, kuidas kodujuustuvahuga pokaalimagustoitu valmistada SIIT VIDEOST.
Hõrk kodujuustuvaht kirsikastme ja gluteenivabade piparkookidega sobib ideaalselt pühadeaja lauale.
Küpsetamata magustoit
4magustoitu
Vaja läheb
100gSchäri gluteenivabu piparkooke
Kirsikaste
400gkülmutatud kivideta kirsse
2slsuhkrut
1kuhjaga tl maisitärklist
2-3slvett
Soovi korral 2 cl mustasõstra-, kirsi või muud marjalikööri
Kodujuustuvaht
2dlvahukoort
2tltuhksuhkrut
400gkodujuustu
1tlvanilliekstrakti või 0,5 tl vanillikaunapastat
Tee nii
Kirsikaste
Kuumuta kirsse koos suhkruga keskmisel kuumusel paar minutit, kuni suhkur on sulanud ja kirsid vedelikku välja lasknud.
Soovi korral lisa liköör.
Sega tärklis veega ning nirista pidevalt segades kastmesse.
Võta kaste kohe tulelt, kui see on paksenenud ja jäta jahtuma.
Kodujuustuvaht
Vahusta koor tuhksuhkruga pehmeks vahuks ning sega õrnalt kodujuustu ning vanilliga.
Maitse ja lisa vajadusel suhkrut - kodujuustud on erinevad ning võimalik, et Sinu kodujuust tahaks natuke rohkem magusust.
Pane magustoidud kokku
Purusta piparkoogid, jättes sisse ka suuremaid tükke.
Tõsta pokaalidesse veidi kodujuustuvahtu, puista sellele piparkooke, seejärel uuesti vahtu ning kõige peale tõsta kirsikaste.
Lase magustoitudel enne söömist külmkapis paar tundi kuni üle öö maitsestuda.
Nipid
Kui kasutad laktoosivaba vahukoort ja kodujuustu, on magustoit lisaks gluteenivabadusele ka LV ehk ideaalne suuremale seltskonnale, kus leidub mitmeid eritoitumisiP.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.