Riisinuudlivokk pad thai

Riisinuudlivokk pad thai

Tai köögi kuulsaimat ja meeletult maitsvat nuudlirooga ei ole üldse keeruline kodus valmistada. Lisaboonusena valmib toit tõeliselt kiiresti! Õige pad thai ei ole vürtsikas, vaid meeldivalt magus-hapu ning värskusest pakatav. Tšillisõbrad saavad roa tulisemaks tuunida, lisades tšillihelbeid või värsket tšillit. Valmista rooga kas lihtsalt tofu ja munaga või lisa (hiid)krevette. Kui soovid täistaimset rooga, jäta muna välja ning asenda kalakaste sojakastmega. 

 

Mis on tamarind? Tamarind on puuvili, mis sarnaneb välimuselt põldoakaunadele. Ubade asemel peidavad kaunad endas aga kiuliseid hapukaid seemnetega vilju. Maitselt meenutab tamarind ploomi ja datleid ning tegu on Kagu-Aasia köögi armastatud toorainega, millega lisatakse toitudele värskust ning särtsu. Kokkamisel on mugav kasutada valmis tamarindipastat, mida leiab suurematest hästivarustatud poodidest.

Pad thai

Tai köögi kuulsaim, maitsev riisinuudlivokk pad thai valmib kiiresti ning maitseb alati imehea. Lisa roale soovi korral näiteks hiidkrevette.
Soolane ja soe
4 sööjale

Vaja läheb
  

  • 2 sl õli
  • 1 šalottsibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 300 g tofut
  • 6-7 vart rohelist sibulat
  • 180-200 g peened lint-riisinuudleid
  • 3 muna
  • 100 g mungoa idusid

Kastmeks

  • 4 sl tamarindipastat
  • 5 sl kalakastet
  • 6 tl rafineerimata suhkrut
  • veidi vett

Serveerimiseks

  • laimisektoreid
  • hakitud maapähkleid
  • soovi korral värsket tšillit või tšillihelbeid

Tee nii
 

  • Valmista kõik koostisosad ette. Koori ja haki šalottsibul ning küüslauk, koori ja riivi või ribasta porgand. Tükelda tofu kuubikuteks ning viiluta roheline sibul diagonaalselt.
  • Kastme jaoks vispelda kalakaste, tamarind ning suhkur vähese veega omavahel ning jäta seisma, et suhkur saaks lahustuda.
  • Keeda riisinuudlid vastavalt pakendi juhisele pehmeks ning nõruta sõelal jooksva külma vee all, et nuudlid üksteise külge ei kleepuks. Jäta ootele.
  • Kuumuta (vokk)pannil õli ning prae šalottsibulat, küüslauku ja porgandit mõni minut.
  • Lisa pannile tofu ja prae kuldseks. Kui kasutad krevette, lisa need roale viimasena, minutike enne serveerimist.
  • Lisa pannile nuudlid ja kaste ning sega läbi.
  • Lükka nuudlid panni serva, löö panni keskele munad ning prae pidevalt segades, kuni saad munapudru.
  • Lisa pannile 2/3 mungoa idudest ning rohelisest sibulast, jättes ülejäänu serveerimiseks. Kui kasutad krevette, lisa ka need. Sega kõik läbi ning serveeri pad thai’d laimisektorite, maapähklite ning soovi korral tšilliga.

Nipid

Kata lauale kahvlid - Traditsiooniliselt süüakse pad thai’d kahvli, mitte pulkadega. Kui aga soovid oma pulgakäsitsemisoskust kastmest libedate riisinuudlitega proovile panna, siis lase käia! 

 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating