Toitev läätsepada juustuga

Toitev läätsepada juustuga

Kuniks kevad laseb end veel oodata, valmista soojendavat ja tummist läätsepada, millele sulav juust pehmust ja kreemisust lisab. See on hea võimalus ka viimane toanurgas seisev kõrvits ära kasutada ning lasta mahedal kuldsel köögiviljal kõhule pai teha.

Läätsehautis

Toitev läätseroog juustuga

Serveeri lihtsat ja maitsekat läätserooga kas juustuga või täistaimse roa jaoks soovi korral taimse alternatiiviga. Tummine läätsepada maitseb imehea ka lusikatäie hapukoorega.
Soolane ja soe
4

Vaja läheb
  

  • 200 g kuivatatud rohelisi läätsesid
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 500 g kõrvitsat
  • 1 (mahe)puljongikuubik
  • 200 g brokoliõisikuid
  • 250 g ehk 2 palli mozzarella't
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli

Tee nii
 

  • Leota läätsesid mõni tund kuni üleöö, loputa ning keeda 15 minutit. Nõruta ning loputa sõela jooksva vee all.
  • Samal ajal kui läätsed keevad koori ja haki sibul ning küüslauk ning prae õlis kuldseks.
  • Lisa kooritud ja hakitud porgand ja kõrvits, puljongikuubik ning piisavalt vett, et köögiviljad oleksid napilt kaetud.
  • Hauta 10 minutit, kuni kõrvits on pehmenemas. Lisa läätsed ja hauta veel 10 minutit, kuni kõrvits hakkab kastmesse lagunema ja seda tummisemaks muutma.
  • Lisa brokoliõisikud, timmi maitse soola ja pipraga parajaks ning hauta veel mõni minut, kuni brokoli on valmis, aga veel erkroheline ja kergelt krõmps. Serveeri tulikuumalt koos juustuga.

Nipid

Täistaimse roa jaoks jäta juust kasutamata või asenda see mõne taimse alternatiiviga. Hästi passib roale ka lusikatäis hapukoorelaadset paksemat kaerakoort.
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepte ja jagad neist pilte või videoid Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Läätsehautis


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating