Teriyaki kaste ja panniforell

Teriyaki kaste ja panniforell

Kevade saabudes hakkab järjest rohkem isutama lihtsate ja koduste maitsete järgi. Kuniks õues ulub aga jätkuvalt külm tuul ning vaikselt hakkab ununema, milline päike välja nägi, siis on vürtsikama ja eksootilisema alatooniga maitsed köögilaual jätkuvalt au sees. 


Jaapani juurtega maitsekas Teriyaki kaste muudab nii kala kui ka köögiviljaroad eriliseks ning sobitades seda riisi või värske salatiga saad kodus valmistada tõelise restoraniväärilise roa. Kui klassikaslised Teriyaki kastmed sisaldavad sojakastme tõttu ka nisu, siis kodus saad ise valmistada täiesti gluteenivaba Teriyaki, mis poeomadele maitses karvavõrdki alla ei ana. 


Lihtne kapsasalat edamame ubadega lisab roale värskust ja mõnusat krõmpsu tekstuuri. Kas kaunades või juba lülitud edamame ube leiab tänaseks kõikide suuremate poekettide sügavkülmalettidest. 


Kalale saad toredad grilltriibud kasutades grillpanni, kuid kui seda kodus ei ole, ajab ka tavaline praepann kenasti asja ära. Suvel katseta Teriyaki marinaadis kala grillida ka vardas šašlõkina või grillrestil fileedena.

Teriyaki forell

Teriyaki kaste ja lihtne pannikala

Lihtne argiroog, mis näeb ja maitseb välja restoranivääriline.
Soolane ja soe
4

Vaja läheb
  

  • 600 g nahaga lõhe- või forellifileed
  • 500 g punast kapsast
  • 150 g külmutatud edamame ube või rohelisi herneid
  • 2 sl veini- või õunasiidriäädikat
  • 3 sl külmpressi õli
  • soola-pipart
  • seesamiseemneid

Teriyaki kaste

  • poole pöidla pikkune jupp ingverit
  • 2 küüslauguküünt
  • 0,5 dl (gluteenivaba) sojakastet
  • 1,5 dl vett
  • 2 sl rafineerimata suhkrut
  • 1 sl mett
  • 1 tl maisitärklist + 0,5 dl külma vett

Tee nii
 

Salati jaoks

  • Lõika kapsas peeneteks ribadeks.
  • Keeda ube või herneid 4-5 minutit ning loputa sõelal külma veega. Nii peatad küpsemise ja aitad viljadel erksat värvi hoida.
  • Vispelda äädikas ja õli omavahel, maitsesta soola-pipraga ning sega kapsa ja ubade või hernestega. Puista peale seesamiseemneid.

Kala jaoks

  • Koori ja riivi või haki peenelt ingver ja küüslauk.
  • Kuumuta kõiki kastme koostisosi v.a tärklist potis 3-4 minutit. Vala pool kastmest paladeks lõigatud kalale ja jäta tükid marineeruma.
  • Vispelda tärklis 0,5 dl külma veega, lisa potti jäänud kastmele ja kuumuta mõni minut, kuni kaste on kergelt paksenenud. Tõsta tulelt ja jäta jahtuma.
  • Prae kala (grill)pannil mõlemalt poolt, alustades nahapool vastu panni, kuni fileede pealispind on jumekas ning kala meelepäraselt küps. Serveeri ülejäänud kastme ning salatiga, puista peale seesamiseemneid.

Nipid

Gluteenivaba roa jaoks - kasuta gluteenivaba sojakastet. 
Kui kastet jääb üle, kasuta seda näiteks vokitud köögiviljade või köögiviljade ja riisi segu maitsestamiseks. 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Teriyaki forell


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating