Kui tahad lihtsat gluteenivaba magustoitu, mis oleks hooajaline, valmiks kiiresti ning samas näeks välja, nagu köögis on vaeva nähtud, siis varu kappi Schäri sidrunikeeksi ning otsi välja grillpann.
Grillitriibuline keeks saab tänu mee-või-sidrunisegule ekstra mahlane ning hapukas ploomilisand on sooja keeksi kõrvale kui loodud.
Magustoit
3sööjale
Vaja läheb
6viilu jagu Schäri sidrunikeeksi
15gvõid
1slmett
1sidruni mahl
Ploomilisand
10-12ploomi
1slsuhkrut
1/3tljahvatatud kardemoni
1/3tljahvatatud kaneeli
Serveerimiseks
maitsestamata Kreeka jogurtit või vaniljejäätist
Tee nii
Lõika keeksist 6 viilu.
Sulata või mee ning sidrunimahlaga.
Grilli keeksiviilud grillpannil (või õuegrillil) mõlemalt poolt triibuliseks.
Samal ajal poolita ploomid ja eemalda kivid. Niisuta grillitud keeksiviile või-mee-sidruniseguga ning jäta ootele.
Tõsta pannile ploomid ja küpseta paar minutit, kuni viljad on jumekad ja kergelt pehmed.
Võta tulelt, puista peale suhkur, kardemon ja kaneel ning sega läbi.
Serveeri sooje keeksiviile ploomide ning Kreeka jogurti või vaniljejäätisega.
Nipid
Katseta suvel ka teiste luuviljalistega - väga hästi sobivad näiteks virsikud, nektariinid ja aprikoosidLaktoosivabaks magustoiduks - võta LV jogurt või jäätisP.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.