Aeg võileivagrill sahtli põhjast välja otsida, sest lisaks juustukolmnurkadele on see masin ideaalne, et valmistada kiireid gluteenivabu “õunapirukaid”! Täidisega ei ole neis pirukates koonerdatud ning gluteenivaba leivakiht, mis on taigna asemel, tuleb mõnusalt õhuke ja kõrbe. Nii lihtne ja maitsev!
Lihtsad ohtra õunatäidisega "pirukad" valmivad hoopis leivast ning ahju asemel vanas heas võileivagrillis.
Hommikusöök
4pirukat
Vaja läheb
4viiluSchäri gluteenivaba leiba, nt Maestro Vital
võid
1suur või 2 väiksemat haput õuna, nt "Antonovkat"
1slrafineerimata suhkrut
0,5tljahvatatud kaneeli
1slpestud rosinaid
1slmetspähkleid
Tee nii
Määri leivaviilud võiga.
Puhasta ja haki õun peenelt ning küpseta pannil koos killu või, suhkru, kaneeli, rosinate ja metspähklitega mõni minut, kuni õunad on poolpehmed.
Tõsta täidis kahele leivaviilule, kata teiste viiludega ning küpseta pirukad võileivagrilli vahel krõbedaks.
Nipid
Naudi kuumalt koos klaasi külma piimaga. Laktoosivabade pirukate jaoks - kasuta LV võidP.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.