Gluteenivabad kõrvitsa-kaeraküpsised

Gluteenivabad kõrvitsa-kaeraküpsised

Pehmed ja maheda maitsega gluteenivabad kõrvitsa-kaerahelbeküpsised on kiudainerikkad ning täidavad hästi kõhtu. Küpsised saavad mõnusalt nätsked ning kuldkollased tänu korralikule kogusele kõrvitsapüreele. Küpsistele ei ole lisatud rasvainet ja magusaks teeb pätsikesed mesi ning soovi korral ka šokolaaditükid (soovitan soojalt!)

Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised Kristi Rebane toidublogija
Pumpkin spice Kristi Rebane toidublogija
Kõrvitsapüree Kristi Rebane toidublogija
Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised Kristi Rebane toidublogija
Kõrvitsa-kaeraküpsised Kristi Rebane toidublogija

Gluteenivabad kõrvitsa-kaeraküpsised

Gluteenivabad kõrvitsa-kaerahelbeküpsised on kiudainerikkad ning täidavad hästi kõhtu. Küpsised on maitsvad ka niisama, kuid eriti hõrgud, kui lisad taignasse ka šokolaaditükke.
Küpsis
35 küpsist, u 1,5 plaaditäit

Vaja läheb
  

  • 375 g (röst)kõrvitsapüreed
  • 1 suur muna
  • 100 g mett
  • 250 g kaerahelbeid
  • 100 g täisterakaerajahu
  • 1-2 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 75 g tumedat šokolaadi

Tee nii
 

  • Sega kõrvitsapüree, vedel mesi (vajadusel sulata mikrolaineahjus või pliidil) ning muna omavahel.
  • Lisa helbed, jahu, kaneel ja sool.
  • Haki šokolaad peenelt või mõõda kaussi juba valmis šokolaaditükid ning sega taignasse.
  • Vormi küpsised - sellest kogusest saad umbes 1,5 suurt plaaditäit - ning küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit, kuni küpsised on jumekad .

Nipid

Gluteenivabadeks küpsisteks - kasuta GV märgisega helbeid ja jahu. 
Tumeda šokolaadi - võid ise peenelt hakkida või kasutada juba valmis šokolaaditükke. Minul on Gemossist pärit väikesed tumeda šoko träpsud, mida on just sellistesse küpsetistesse mugav puistada. 
Kõrvitsapüree saad nii - lõika kõrvits suurteks tükkideks, puhasta seemnetest-seemnekodadest ning lao tükid koos koorega, koor allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile/-plaatidele. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 20-30 minutit, olenevalt tükkide suurusest, kuni viljaliha on pehme. Lase veidi jahtuda ning koori tükid. Blenderda ühtlaseks püreeks ning sügavkülmuta jao kaupa või kasuta kohe. 
Šokolaadi asemel - võid taignasse hakkida ka näiteks metspähkleid või mandleid. 
Katseta ka kardemoniga - ning lisa taignasse u 4-5 uhmerdatud kupart või pool tl jahvatatud kardemoni. Kardemon annab küpsistele eriliselt mõnusa, veidi lausa jõuluse meki. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Kõrvitsa-kaeraküpsised Kristi Rebane toidublogija


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating