Gluteenivaba pohla-toorjuustukook

Gluteenivaba pohla-toorjuustukook

Kuigi käes on juba oktoober, leiab varjulisematest metsadest ikka veel mahlaseid ning oma parimas valmiduses pohli. Kus päike on marjadele peale paistnud, on need ilmselt juba üle valminud, kuid tihedamate võrade all leiab purpurseid hapukaid marju veel küllaga.

 

Et tänavusele eriti helde saagiga pohlahooajale punkti panna, jagan teiega üht lihtsat ja kreemist küpsetatud toorjuustukooki, mis on gluteenivaba ning kus pohlade hapukust tasakaalustab hõrk kondenspiima-toorjuustukiht.

Pohla-toorjuustukook Kristi Rebane toidublogija
Pohla-toorjuustukook Kristi Rebane toidublogija
Pohlad Kristi Rebane toidublogija
Pohla-toorjuustukook Kristi Rebane toidublogija
Pohla-toorjuustukook Kristi Rebane toidublogija

Gluteenivaba pohla-toorjuustukook

Kreemine ja hõrk küpsetatud toorjuustukook, kus pohlade hapukust tasakaalustab kondenspiimast magusust saanud toorjuustukiht.
Kook
20 cm vorm

Vaja läheb
  

Põhi

  • 60 g võid
  • 30 g suhkrut
  • 75 g riisijahu
  • 25 g maisitärklist
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola

Täidis

  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g suhkruga kondenspiima
  • 3 muna
  • 1 tl vanillikaunapastat
  • 150 g pohli

Katteks

  • 100 g hapukoort
  • 1 tl suhkrut
  • 50 g pohli

Tee nii
 

  • Blenderda põhja jaoks külmad võitükid, suhkur, jahu, küpsetuspulber ja sool ühtlaseks puruks.
  • Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele. 
  • Sega toasoe toorjuust, munade, kondenspiima ja vanilliga ühtlaseks.
  • Vala põhjale pohlad ning seejärel toorjuustusegu.
  • Küpseta 160 kraadi juures pöördõhuga 40 minutit.
  • Katteks vajuta pohlad kahvliga katki ning sega suhkru ning hapukoorega. Võid katteained omavahel läbi suristada ka blenderis.
  • Võta kook ahjust ning määri peale hapukoorekate. Pane kook tagasi välja lülitatud, aga veel kuuma ahju ning lase paokil uksega aeglaselt jahtuda. Hoia kooki üle öö külmkapis ning serveeri järgmisel päeval. 

Nipid

Laktoosivabaks koogiks - kasuta LV märgisega võid, toorjuustu ja hapukoort ning mõnd taimset, näiteks kaera- või kookose kondenspiima. Või kui sa oled meie poelettidel näinud laktoosivaba kondenspiima, siis anna mulle kommentaarides märku! Hea meelega tsekkaks ka selle üle! 🙂 
Lase maitsestuda - kook on parim, kui on saanud rahulikult, ideaalis üle öö jahedas seista. 
Suru hapukoorekate läbi sõela - kui soovid ühtlaselt roosat, ilma marjakestadeta katet. Mind need ei häiri ning minu meelest lisavad punased träpsud kattele iseloomu. Lisaks on just kestades ohtralt kiudaineid.
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Pohla-toorjuustukook Kristi Rebane toidublogija


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating