Mango ja kohupiim on üks suurepärane kooslus, mis sobib eriti hästi just kevadisele magusalauale. Mandlipõhjal kook on gluteenivaba ning täidise teeb eriti kreemjaks kohupiimale lisatud toorjuust.
100% mangosisaldusega püreed leiab tänaseks pea kõikide suuremate poekettide lettidelt. Olles mitmeid erinevaid mangopüreesid proovinud, annan mina oma hääle (ja eurod) meie kodumaise tootja Salvesti omale, mis on minu meelest parima maitsega ega kõigu ka oma kvaliteedis, mida ühe teise tootja puhul olen märganud. Ning kõigele muule lisaks on tegu ka mahetootega! 🙂
Gluteenivaba mango-kohupiimakook
Eriti hõrk siidise kohupiimatäidisega gluteenivaba kook, millele lisab värskust magus ja mahlane mango.
Kook
20cm vorm
Vaja läheb
Gluteenivaba koogipõhi
150gmandlijahu
50gvõid
15gagaavisiirupit
Täidis
250gpakikohupiima
100gtoasooja toorjuustu
50grõõska koort
70gkondenspiima
2muna
1suure sidruni mahl
150gmangopüreed
serveerimiseks mustikaid + soovi korral lisaks mangopüreed
Tee nii
Koogipõhi
Näpi mandlijahu toasooja või ning agaavisiirupiga ühtlaseks, suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidis
Sega omavahel kohupiim, toorjuust, vahustamata koor ja kondenspiim.
Lisa munad ning sidrunimahl.
Tõsta kolmandik segust teise kaussi, lisa sellele pool mangopüreest ning sega läbi.
Koogi kokkupanek
Eelküpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 8-10 minutit.
Vala pool valgest koogitäidisest põhjale, tõsta sellele lusikaga kollane mangoga täidis ning kõige peale lusikaga ülejäänud valge segu.
Nirista koogile ülejäänud mangopüree ning tõmba noaotsaga koogi pind siiruviiruliseks.
Pane kook 180 kraadisesse ahju, alanda temperatuuri 160 kraadini ning küpseta kooki u 40 minutit, kuni kook on keskelt veel veidi võbelev, kuid küps.
Lase koogil üle öö jahedas taheneda ja maitsestuda ning serveeri mustikate ning soovi korral lisa mangopüreega.
Nipid
Aseta ahju põhja kuumakindel nõu veega - kook küpseb niiskemas õhus ühtlasemalt ning see aitab ka pragunemist vältida. Võta toorjuust aegsalt külmkapist - nii on seda lihtsam teiste ainetega täidiseks segada.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.