Mustadest ubadest saab tõeliselt maitsekaid ning toitvaid pallikesed valmistada. Lisaks pasta’ga serveerimisele maitsevad mahedad oapallid hästi ka dipikastmega suupistelaual, koorekastmes koos kartulipudruga või külmalt vahepalaks. Krehvtisemaks tulemuseks võid kasutada tomatipasta asemel mõnd parajasti kodus leiduvat tšilli- või barbeque-kastet.
Taimsed oapallid spagettidega
Maitsekad ja toitvad mustadest ubadest valmivad pallikesed, mida serveerida näiteks spagettidega.
Soolane ja soe
4sööjale
Vaja läheb
1suur sibul
3küüslauguküünt
800gkonserveeritud musti ube (nõrutamata kaal)
100gtäisterakaerajahu
1,5tljahvatatud vürtsköömneid
2slkontsentreeritud tomatipastat (või ketšupit)
soola-pipart
praadimiseks õli
Serveerimiseks
tomatikastet
spagette
parmesani või muud meelepärast juustu
värsket basiilikut
Tee nii
Koori sibul ja küüslauk. Haki sibul peenelt ning prae õlis kuldseks. Pressi juurde küüslauk ning prae veel minutike.
Loputa oad sõelal külma vee all ning nõruta.
Mõõda kaussi kaerajahu, lisa oad, praesibulasegu, vürtsköömned ning tomatipasta. Sõtku käte vahel taignaks ning maitsesta soola-pipraga. Ära üle sega, taignasse peaks jääma ka oatükke.
Veereta segust märgade käte vahel pallikesed, lao taldrikule ning lase 30 minutit külmkapis taheneda.
Prae pallikesed õlis kuldseks ning serveeri spagettide, tomatikastme, riivitud juustu ning värske basiilikuga.
Nipid
GV pallikeste jaoks - kasuta gluteenivaba märgistusega jahu või jahvata see ise gluteenivabadest kaerahelvestest. GV roa jaoks - serveeri pallikesi gluteenivaba pasta'ga. Nisuvabasid spagette leiab täna juba enamikest suurematest poodidest. LV roa jaoks - kasuta laktoosivaba juustu. Parmesanilaadsed kõvad laabijuustud on juba naturaalselt laktoosivabad ning enamikele on see info nüüdseks ka pakendile lisatud.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.