Gluteenivaba mango-kohupiimakook

Gluteenivaba mango-kohupiimakook

Mango ja kohupiim on üks suurepärane kooslus, mis sobib eriti hästi just kevadisele magusalauale. Mandlipõhjal kook on gluteenivaba ning täidise teeb eriti kreemjaks kohupiimale lisatud toorjuust.

 

100% mangosisaldusega püreed leiab tänaseks pea kõikide suuremate poekettide lettidelt. Olles mitmeid erinevaid mangopüreesid proovinud, annan mina oma hääle (ja eurod) meie kodumaise tootja Salvesti omale, mis on minu meelest parima maitsega ega kõigu ka oma kvaliteedis, mida ühe teise tootja puhul olen märganud. Ning kõigele muule lisaks on tegu ka mahetootega! 🙂 

Mango-kohupiimakook toidublogija Kristi Rebane
Mango-kohupiimakook toidublogija Kristi Rebane
Mango-kohupiimakook toidublogija Kristi Rebane
Mango-kohupiimakook toidublogija Kristi Rebane
Mango-kohupiimakook toidublogija Kristi Rebane

Gluteenivaba mango-kohupiimakook

Eriti hõrk siidise kohupiimatäidisega gluteenivaba kook, millele lisab värskust magus ja mahlane mango.
Kook
20 cm vorm

Vaja läheb
  

Gluteenivaba koogipõhi

  • 150 g mandlijahu
  • 50 g võid
  • 15 g agaavisiirupit

Täidis

  • 250 g pakikohupiima
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 50 g rõõska koort
  • 70 g kondenspiima
  • 2 muna
  • 1 suure sidruni mahl
  • 150 g mangopüreed
  • serveerimiseks mustikaid + soovi korral lisaks mangopüreed

Tee nii
 

Koogipõhi

  • Näpi mandlijahu toasooja või ning agaavisiirupiga ühtlaseks, suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis

  • Sega omavahel kohupiim, toorjuust, vahustamata koor ja kondenspiim.
  • Lisa munad ning sidrunimahl.
  • Tõsta kolmandik segust teise kaussi, lisa sellele pool mangopüreest ning sega läbi.

Koogi kokkupanek

  • Eelküpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 8-10 minutit.
  • Vala pool valgest koogitäidisest põhjale, tõsta sellele lusikaga kollane mangoga täidis ning kõige peale lusikaga ülejäänud valge segu.
  • Nirista koogile ülejäänud mangopüree ning tõmba noaotsaga koogi pind siiruviiruliseks.
  • Pane kook 180 kraadisesse ahju, alanda temperatuuri 160 kraadini ning küpseta kooki u 40 minutit, kuni kook on keskelt veel veidi võbelev, kuid küps.
  • Lase koogil üle öö jahedas taheneda ja maitsestuda ning serveeri mustikate ning soovi korral lisa mangopüreega.

Nipid

Aseta ahju põhja kuumakindel nõu veega - kook küpseb niiskemas õhus ühtlasemalt ning see aitab ka pragunemist vältida. 
Võta toorjuust aegsalt külmkapist - nii on seda lihtsam teiste ainetega täidiseks segada. 
 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Mango-kohupiimakook toidublogija Kristi Rebane
Mustikad toidublogija Kristi Rebane


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating