Ülilihtne gluteenivaba rabarberi-mandlikook

Kevadiste esimeste rabarberikookide vastu ei saa miski! Siin koogikeses kohtub rabarber ühe oma parima kaaslase – mandliga. Mandlijahust õhuke koogipõhi jääb hõrgult martsipanine, tasakaalustades rabarberi hapukust ning mandlilaastud lisavad koogile mõnusat krõmpsu tekstuuri.
Kook valmib tõeliselt lihtsalt, ühes kausis, ning nõuab vaid paari koostisosa kokkusegamist. Ainus asi, mis tuleks ette mõelda, on või külmkapist välja soojenema võtmine. Kui see õigel ajal meeles on, valmib ülejäänud kook kui iseenesest.
Kevad-suvisel (ja ka sügisesel) küpsetamishooajal, kui kodumaised marjad-viljad järjest valmivad ja kutsuvad ahju tööle panema, on hea poolt pakki võid kas võitoosis või kummuli pööratud kausikese all kogu aeg lauanurgal hoida. Nii oled toasooja võid vajavaks koogiteoks alati valmis!



Lihtne gluteenivaba rabarberi-mandlikook
Vaja läheb
- 100 g toasooja võid
- 100 g rafineerimata roosuhkrut
- 120 g mandlijahu
- 20 g tärklist
- 1 suur muna
- 200 g rabarberit
- väike peotäis mandlilaaste
- soovi korral peale raputamiseks tuhksuhkrut
Tee nii
- Sega toasoe või ja suhkur.
- Lisa mandlijahu, tärklis ja muna ning klopi läbi.
- Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi, puista peale tükeldatud rabarber ning mandlilaastud. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 25 minutit.
- Soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.
Nipid
