Juba varsti ongi oktoobri lõpp! Ma ei tea, kuidas sel aastal on suve lõpp ja sügise algus nii kiiresti mööda lennanud. Kuigi hingede aeg ei ole veel käes, on isegi suurtes poodides jõulukalendrid Halloweeni kaunistusi välja vahetamas ning paar päeva tagasi nägin Prismas müügil ka esimesi piparkoogitaignaid ja -glasuure. Igal juhul tundub liiga vara selleks! Võtame seega rahulikult, tähtpäev tähtpäeva kaupa, ja alustame järgmisel nädalal kätte jõudva hingede öö ehk Halloweeniga. Kuigi kommipommimine uste taga meil veel liiga juurdunud ei ole, ei ütle ma kunagi ära võimalusest mõnd tähtpäeva magusal noodil tähistada.
Halloweeni magusalauale sobivad need hõrgud šokolaadiruudud ideaalselt! Brownie’d on eriti mahlased tänu röstkõrvitsapüreele ning kaunistatud on nad särtsaka toorjuustuglasuuriga. Lisaks on ruudukesed ka gluteenivabad!
Vaata SIIT videost, kuidas brownie’dele toredad kaunistused peale pritsida! Kui sul kodus pritskotti ei ole, sobib kenasti kasutada ka sügavkülma grip kotti, millelt lõika üks nurk ära.
Hõrgud šokolaadiruudud, mis on Halloweeni lainel toorjuustuglasuuriga kaunistatud püsivad mahlased mitu päeva, kui nad peaksid nii kaua vastu pidama.
Kook
9tk
Vaja läheb
Brownie
100g70% tumedat šokolaadi
50gFarmi koorevõid
100grafineerimata suhkrut
2suurt muna
150g(röst)kõrvitsapüreed
100gmandlijahu
30gkakaopulbrit
1tlküpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
väike peotäis hakitud šokolaadi või meelepäraseid pähkleid, näiteks mandleid või metspähkleid
Toorjuustuglasuur
100gFarmi maitsestamata toorjuustu
25gtuhksuhkrut
15gFarmi koorevõid
1-2slsidrunimahla
Kaunistamiseks
šokolaadi ja punaseid marju, näiteks sõstraid või pohli
Tee nii
Sulata šokolaad võiga, klopi juurde suhkur ning seejärel ükshaaval munad.
Lisa kõrvitsapüree ja kuivained ning sega taignaks.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja puista peale hakitud šokolaadi või pähkleid. Pähklid võid ka taignasse segada.
Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 20 minutit. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
Glasuuri jaoks sega toasoe toorjuust tuhksuhkru, toasooja või ja sidrunimahlaga. Kaunista šokolaadiruudud glasuuriga, joonistades brownie'dele ämblikuvõrke, sajajalgseid ning muumiaid. Punaste marjadega, mis mahla välja ajavad, saad verd täis valgunud silmade efekti.
Nipid
Laktoosivabaks küpsetiseks - kasuta LV võid ning toorjuustu. Küpseta brownie'sid - pigem mõni minut vähem, kui rohkem, et ruudukesed jääksid seest mõnusalt niisked. Kõrvitsapüree jaoks - rösti kõrvitsakangid ahjus 180 kraadi juures 25-30 min pehmeks ning püreesta. Kui sul pritskotti ei ole - kasuta sügavkülma grip kotti, millelt lõika üks nurk ära. Glasuuri võib üle jääda - kuid väiksemat kogust on tüütu ja keeruline teha. Kasuta üle jäänud glasuur mõnel muul küpsetisel või maiusta sellega pannkookide-vahvlite või lihtsalt röstsaia peal. P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.