Gluteenivabad apelsini-šokolaadikorvikesed

Gluteenivabad apelsini-šokolaadikorvikesed

Mõnusad krõbedad kaerakorvid, kus sees hõrk šokolaadi-apelsinikreem. Parajalt magus ja kergelt mõrkjas amps nii šokohoolikutele kui ka tahaks-kohvi-kõrvale-midagi-head inimestele.

 

Korvikesed sobivad kohe söömiseks, aga säilivad ka nii külmkapis kui ka sügavkülmas, kui soovid hiljem maiustada. Sügavkülmast võta korvikesed vähemalt 15 minutit enne serveerimist välja, et täidis saaks veidi soojeneda ning šokolaadi maitse intensiivistuda. 

 

Võimalusel kasuta maheapelsine. Tavalised poeapelsinid küüri sooja vee ja soodaga üle, et koor taimekaitsevahenditest jms jamast võimalikult puhtaks saada.  Tsitruselistest saad paremini mahla kätte, kui viljad on toasoojad ning rullid neid veidi peopesaga laual. 

Šokolaadikorvid toidublogija Kristi Rebane
Šokolaadikorvid toidublogija Kristi Rebane
Šokolaadikorvid toidublogija Kristi Rebane

Apelsini-šokolaadikorvid

Tummised ning hõrgud korvikesed, mis sobivad ideaalselt tassi kohvi kõrvale.
Kook
4 10-cm korvikest

Vaja läheb
  

Korvikesed

  • 110 g kaerahelbeid
  • 50 g külma võid + vormide määrimiseks
  • 33 g vedelat mett
  • näpuotsatäis soola

Šokolaaditäidis

  • 100 g vahukoort
  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 25 g piimašokolaadi
  • 1 sl apelsinimahla
  • 2 tl apelsini riivitud koort
  • 20 g mett
  • 15 g külma võid
  • kaunistuseks kakaopulbrit ja apelsinikoort

Tee nii
 

Korvikesed

  • Blenderda kaerahelbeid pulse-režiimil, kuni need moodustavad õhulise puru, aga mitte päris jahuks.
  • Lisa või, mesi ja sool ning surista pulse-režiimil ühtlaseks. Suru puru õhukeselt võitatud vormide põhja ja äärtesse.
  • Torgi põhjad kahvliga auguliseks ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 10 minutit, kuni põhjad on pealt helekuldsed.

Täidis

  • Kuumuta vahukoor peaaegu keemiseni ning vala peenelt tükeldatud šokolaadidele. Lase minutike seista ning sega läbi.
  • Lisa apelsinimahl ja riivitud koor, mesi ning viimasena, kui täidis on enam-vähem toatemperatuuril, ka külmad võitükid. Sega ühtlaseks.
  • Jaga täidis korvidesse ning kaunista meelepäraselt. Lase enne vormidest välja võtmist täielikult jahtuda ja taheneda. Hoia serveerimiseni külmkapis.

Nipid

Gluteenivabadeks korvikesteks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid. 
Võimalusel kasuta maheapelsine.
Tavalised poeapelsinid - küüri sooja vee ja soodaga üle, et koor taimekaitsevahenditest jms jamast võimalikult puhtaks saada. 
Tsitruselistest saad paremini mahla kätte - kui viljad on toasoojad ning rullid neid veidi peopesaga laual. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Šokolaadikorvid toidublogija Kristi Rebane


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating