Soodne ning toitev tatratang on lõunasöögiks hea valik. Mahe, õrnalt pähklise maitsega tatar sobib hästi kokku tugevate Vahemereliste maitsetega nagu marineeritud paprika ja feta juust, kaotamata oma tagasihoidlikku võlu. Tatrapada on mõnus ka karbiga lõunaks kaasa pakkida, et seda tööl-koolis soojendada. Taimse variandi jaoks asenda feta mõne valgurikka lisandi, näiteks tofu või kikerhernestega.
Tatrapada fetaga
Lihtne ja toitev pajaroog, mida näiteks lõunaks karbiga kaasa pakkida.
Soolane ja soe
4sööjale
Vaja läheb
200g(toor)tatratangu + 5 dl vett
1keskmine porru
200gmarineeritud paprikat, nõrutatud kaal
300 gfetat
peotäis värsket tilli
soola-pipart
oliiviõli
Tee nii
Loputa tatar sõelal jooksva veega ning keeda, kuni vesi on tangu imendunud. Poole keemise peal maitsesta soolaga. Valmis tatar sega kahvliga läbi.
Kuni tatar keeb, viiluta porru peenelt ja prae õlis kuldseks.
Viiluta paprika ning lisa pannile.
Vala tatar pannile, sega läbi ning maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.
Võta pann tulelt ning sega sisse hakitud till ja käte vahel murendatud feta. Serveerimisel nirista peale oliiviõli.
Nipid
Toitainerikkama roa saad kui kasutad röstitud tatra asemel heledat toortatratangu.Vegan roa jaoks asenda feta näiteks praetud tofu või kikerhernestega. P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.