Pehmed, maheda apelsinimaitsega küpsised on tänu suurele mandlisisaldusele hõrgu martsipanimaitsega ning lisaks on neid ka kerge valmistada – kõik ained tuleb ainult kausis kokku segada. Kuigi need küpsised on head igal aastajal, sobib apelsini + šokolaadi kombo minu meelest eriti hästi just talvisesse aega.
Soovi korral võid küpsistelt šokolaadiglasuuri ka ära jätta või kasta küpsised üht külge pidi sulašokolaadi. Sel juhul võta šokolaadi topeltkogus. Mandliessentsi või apelsiniekstrakti asemel võid lisada ka lusikatäie apelsinilikööri Cointreau’d.
Gluteenivabad mandli-apelsiniküpsised
Pehmed, maheda apelsinimaitsega ning tänu mandlitele hõrgu martsipanimekiga küpsiseid on kerge valmistada - küpsetajale jääb vaid ainete kokku segamise vaev.
Küpsis
12küpsist
Vaja läheb
1muna
100gagaavisiirupit
1suure apelsini riivitud koor
1/3tlmõrumandliessentsi või apelsiniekstrakti
100gmandlijahu
30griisijahu
näpuotsatäis soola
150gmandleid
50gtumedat šokolaadi kaunistamiseks
Tee nii
Klopi muna agaavinektariga lahti, lisa apelsinikoor ning essents või ekstrakt.
Sega juurde jahud ning sool.
Haki mandlid ning sega neist veidi vähem kui pooled taignasse.
Vormi taignast märgade käte vahel pallikesed ning suru ükshaaval ülejäänud hakitud pähklite kaussi, nii et saad lapikud mandlitükkidega kaetud küpsised.
Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures pöördõhuga 13-15 minutit, kuni küpsised ja pähklid on jumekad.
Sulata šokolaad vesivannil ning triibuta kas lusikaotsaga või pritskoti abil küpsistele. Lase restil taheneda.
Nipid
Riivi apelsini taignakausi kohal - nii jõuavad ka riivimisel lenduvad eeterlikud õlid kaussi.Gluteenivabadeks küpsisteks - kasuta GV märgisega jahu.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.