Kodujuustu-kaerakarask

Kodujuustu-kaerakarask

Kas teadsid, et ka kodujuustust saab karaskit valmistada? Pehme ning valgurikas kodujuustukarask valmib lihtsatest kodus olemas olevatest koostisosadest ning maitseb eriti hea just ahjusoojalt.

 

 

Kui traditsioonilise karaski retseptides kohtab tihti odrajahu, siis siinne karask valmib hoopis kaerahelvestega, tänu millele on karask ka gluteenivaba (kui kasutad GV helbeid). Nii muna, kaer kui ka kodujuust kõik on superhead valguallikad, muutes karaski tõeliseks “terviseleivaks”, millega endale võikut teha. 

 

 

Karaski retsept valmis kootöös Farmi piimatööstuse ning nende sortimendist 2% rasvasisaldusega maitsestamata kodujuustuga. Ühest 330 g topsist Farmi klassikalisest kodujuustust valmib üks päts kohevat ja pehmet karaskit. Praegusel tomatihooajal maitseb ahjusoe karask imeliselt kreemise toorjuustu ning toeka viilaka kodumaise tomatiga. 

 

 

Vaata  SIIT videost täpsemalt, kuidas karaskit valmistada!

Kodujuustukarask Kristi Rebane toidublogija
Kodujuustukarask Kristi Rebane toidublogija
Kodujuustukarask Kristi Rebane toidublogija
Kodujuustukarask Kristi Rebane toidublogija
Kodujuustukarask Kristi Rebane toidublogija

Kodujuustu-kaerakarask

Mahlane ning valgurikas karask valmib kiiresti ning lihtsatest, tavaliselt kodus olemas olevatest koostisosadest.
Leib-sai
1 päts

Vaja läheb
  

  • 330 g Farmi klassikalist kodujuustu
  • 200 g kaerahelbeid + veidi peale puistamiseks
  • 4 muna
  • 2 sl oliiviõli
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • peotäis meelepäraseid seemneid

Tee nii
 

  • Mõõda kõik koostisosad, v.a seemned blenderisse ning surista ühtlaseks taignaks.
  • Sega sisse seemned.
  • Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse leivavormi, puista peale kaunistuseks veidi kaerahelbeid ning vajuta märja spaatliga piki karaskit vagu, et küpsetis saaks sealt kerkida.
  • Küpseta 180 kraadi juures 60 minutit ning lase veidi enne lahti lõikamist jahtuda.

Nipid

Gluteenivabaks karaskiks - kasuta GV kaerahelbeid.
Laktoosivabaks karaskiks - kasuta LV kodujuustu, nagu näiteks Farmi klassikaline 2% kodujuust. 
Seemnete asemel - võid lisada karaskisse hakitud pähkleid või seemned hoopis ära jätta. 
Hoiusta karaskit kuivas ja jahedas, suvel külmkapis.
 
*retsept valmis koostöös Farmiga
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Kodujuustukarask Kristi Rebane toidublogija


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating