Ahoi, suvine salatihooaeg! Kui sulle meeldib klassikalisi retsepte tuunida, otsid, mida grilli kõrvale valmistada, või tahad kodust burksi veel juustusemaks muuta, siis see salat on sulle!
Krõmps coleslaw sobib ideaalselt grilli kõrvale, burksi vahele või ka niisama mõne lisandiga kergemaks lõunaks. Siinne salat on kergelt juustuse meki saanud uuest Merevaigu juustumajoneesist.
Salat
1mõnusalt suur kausitäis
Vaja läheb
1väiksem värske kapsa pea
3keskmist porgandit
1suur mahlane õun
1punane sibul
peotäis peterselli
Kastme jaoks:
2/3pakki Merevaigu juustumajoneesi
3kuhjaga sl maitsestamata Kreeka jogurtit
8slõunaäädikat
soola-pipart
Tee nii
Haki kapsas peenelt, riivi porgand ja õun ning viiluta sibul. Haki ka petersell.
Sega kastmeained omavahel ning seejärel salatiga.
Salat sobib kohe söömiseks ning külmkapis hoides on väga hea ka järgmisel päeval.
Nipid
Ära kapsast riivi - vaid haki noaga või lõika mandoliiniga. Muidu kaotab see oma krõmpsu ja salat saab vesine.Ilma suhkruta - paljud kapsasalatid sisaldavad suhkrut, mis kapsa maitse eriti hästi esile toob, kuid lisades salatile mahlase ja magusa õuna, ei ole suhkrut vaja!P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.