Sügisese vihmase ja tuulise ilmaga tundub parim plaan end õhtul diivanile kerra tõmmata ning mõni hea filmi käima panna. Ning mis on filmiõhtu ilma heade snäkkideta? Need lihtsad näkileivad saavad eriti mõnusad tänu Mereaigu juustumajoneesile ning sobivad ideaalselt õhtuseks krõbistamiseks. Muide, gluteenivabad leivakesed on ka pungil täis kasulikke kiudaineid!
Mõnusalt krõbedad näkileivad on seemnetest pungil ning tänu juustumajoneesile kerge juustuõhetusega.
Suupiste
1ahjuplaaditäis
Vaja läheb
100gtoortatrajahu
80gseemneid + 1 tl peale puistamiseks
50gMerevaigu juustumajoneesi
70gvett
1tlsoola
Tee nii
Sega kõik koostisosad kausis läbi ja rulli kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks.
Võta pealt pealmine paber ja tõmba taignaplaat lauanoaga ruuduliseks.
Puista peale veel veidi seemneid, näiteks seesamiseemneid, ning küpseta 150 kraadi juures pöördõhuga 20-25 minutit, kuni kreekerid on helekuldsed.
Murra lõikekohtadest tükkideks ning krõbista niisama või serveeri meelepärase dipikastmega.
Nipid
Kasuta just neid seemneid, mida sul parajasti kapis leidub, näiteks lina-, päevalille-, seesami-, chia-, ja kooritud kanepiseemneidEriti lihtne on tainast rullida kahe korduvkasutatava küpsetuspaberilehe vahelP.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.