Juustumajoneesi näkileivad

Juustumajoneesi näkileivad

Sügisese vihmase ja tuulise ilmaga tundub parim plaan end õhtul diivanile kerra tõmmata ning mõni hea filmi käima panna. Ning mis on filmiõhtu ilma heade snäkkideta? Need lihtsad näkileivad saavad eriti mõnusad tänu Mereaigu juustumajoneesile ning sobivad ideaalselt õhtuseks krõbistamiseks. Muide, gluteenivabad leivakesed on ka pungil täis kasulikke kiudaineid!

 

Vaata, kuidas näkileibu valmistada siit VIDEOST.

 

Retsept valmis koostöös Terega.

Näkileivad toidublogija Kristi Rebane
Näkileivad toidublogija Kristi Rebane
Näkileivad toidublogija Kristi Rebane
Näkileivad toidublogija Kristi Rebane
Näkileivad toidublogija Kristi Rebane

Juustumajoneesi näkileivad

Mõnusalt krõbedad näkileivad on seemnetest pungil ning tänu juustumajoneesile kerge juustuõhetusega.
Suupiste
1 ahjuplaaditäis

Vaja läheb
  

  • 100 g toortatrajahu
  • 80 g seemneid + 1 tl peale puistamiseks
  • 50 g Merevaigu juustumajoneesi
  • 70 g vett
  • 1 tl soola

Tee nii
 

  • Sega kõik koostisosad kausis läbi ja rulli kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks.
  • Võta pealt pealmine paber ja tõmba taignaplaat lauanoaga ruuduliseks.
  • Puista peale veel veidi seemneid, näiteks seesamiseemneid, ning küpseta 150 kraadi juures pöördõhuga 20-25 minutit, kuni kreekerid on helekuldsed.
  • Murra lõikekohtadest tükkideks ning krõbista niisama või serveeri meelepärase dipikastmega. 

Nipid

Kasuta just neid seemneid, mida sul parajasti kapis leidub, näiteks lina-, päevalille-, seesami-, chia-, ja kooritud kanepiseemneid
Eriti lihtne on tainast rullida kahe korduvkasutatava küpsetuspaberilehe vahel
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Näkileivad toidublogija Kristi Rebane


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating