Ülilihtne gluteenivaba rabarberi-mandlikook

Ülilihtne gluteenivaba rabarberi-mandlikook

Kevadiste esimeste rabarberikookide vastu ei saa miski! Siin koogikeses kohtub rabarber ühe oma parima kaaslase – mandliga. Mandlijahust õhuke koogipõhi jääb hõrgult martsipanine, tasakaalustades rabarberi hapukust ning mandlilaastud lisavad koogile mõnusat krõmpsu tekstuuri. 

 

Kook valmib tõeliselt lihtsalt, ühes kausis, ning nõuab vaid paari koostisosa kokkusegamist. Ainus asi, mis tuleks ette mõelda, on või külmkapist välja soojenema võtmine. Kui see õigel ajal meeles on, valmib ülejäänud kook kui iseenesest. 

 

Kevad-suvisel (ja ka sügisesel) küpsetamishooajal, kui kodumaised marjad-viljad järjest valmivad ja kutsuvad ahju tööle panema, on hea poolt pakki võid kas võitoosis või kummuli pööratud kausikese all kogu aeg lauanurgal hoida. Nii oled toasooja võid vajavaks koogiteoks alati valmis!

rabarberi-mandlikook toidublogija Kristi Rebane
gluteenivaba rabarberikook toidublogija Kristi Rebane
gluteenivaba rabarberikook toidublogija Kristi Rebane

Lihtne gluteenivaba rabarberi-mandlikook

Selle tõeliselt lihtsa koogi kokkusegamine võtab aega vaid mõned minutid ning vaja läheb vaid üht kaussi. Mandlijahust mõnusalt martsipanine kook on madal, kuid täidab hästi magusakõhtu ning sobib imehästi kohvikõrvaseks ampsuks.
20 cm vorm

Vaja läheb
  

  • 100 g toasooja võid
  • 100 g rafineerimata roosuhkrut
  • 120 g mandlijahu
  • 20 g tärklist
  • 1 suur muna
  • 200 g rabarberit
  • väike peotäis mandlilaaste
  • soovi korral peale raputamiseks tuhksuhkrut

Tee nii
 

  • Sega toasoe või ja suhkur.
  • Lisa mandlijahu, tärklis ja muna ning klopi läbi.
  • Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi, puista peale tükeldatud rabarber ning mandlilaastud. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 25 minutit. 
  • Soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.

Nipid

Koogile sobib 18-20 cm vorm - piltidel olev kook on küpsetatud 20-cm vormi, kuid väga hästi sobib samade kogustega ka 18-cm lahtikäiv koogivorm. Nii saad tiba kõrgema koogi.
Laktoosivaba koogi jaoks - kasuta LV võid. 
Kui kasutad külmutatud rabarberit - pane see koogile otse sügavkülmast, ilma sulatamata. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
gluteenivaba rabarberikook toidublogija Kristi Rebane


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating