
Apelsini-mandlimuffinid
Hõrgud ja jõuluaega imehästi sobivad pehmed, kergelt martsipanised apelsinimuffinid.
Vaja läheb
- 130 g toasooja võid
- 1,5 dl rafineerimata suhkrut
- 1 (mahe)apelsin
- 2 toasooja muna
- 1 dl piima
- 2 dl riisjahu
- 1 dl kartulitärklist
- 1 dl mandlijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
Täidiseks ja kaunistamiseks
- 10 sl apelsinimoosi
- 50 g tumedat šokolaadi
Tee nii
- Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad ning piim.
- Riivi apelsinilt taignakausi kohal otse kaussi koor ning pigista sinna ka veerandi apelsini mahl.
- Vispelda jahud tärklise, küpsetuspulbri ja soolaga läbi ning lisa taignasse.
- Täida muffinivormid poolenisti taignaga, tõsta peale lusikake moosi ning kata ülejäänud taignaga. Küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 22-25 minutit, kuni keeksikesed on kerkinud ja pealt helekuldsed.
- Sulata šokolaad vesivannil ning triibuta muffinitele.
Nipid
Pese apelsin korralikult sooja vee ja söögisoodaga, et koor riivimise jaoks võimalikult puhtaks saada. Võid apelsine enne üle harjamist ka soojas soodavees seista lasta.
Riivi apelsini taignakausi kohal, nii jõuavad riivides lenduvad eeterlikud õlid kaussi.
LV muffinite jaoks - kasuta LV võid ja piima või taimset jooki.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.