Üks huupi retsept

Gluteenivaba sidruni-kohupiimakook

Kaerahelvestest põhjal siidine ning mõnusalt sidruni-särtsakas kohupiimakook on parim küpsetamisjärgsel päeval.
Kook
24 cm vorm

Vaja läheb
  

Gluteenivaba kaerapõhi

  • 200 g kaerahelbeid
  • 90 g võid
  • 60 g mett
  • näpuotsatäis soola

Kohupiimatäidis

  • 600 g kohupiimapastat
  • 2 dl rõõska koort
  • 3 suurt muna
  • poole sidruni riivitud koor ja suure terve sidruni mahl (u 80 ml)
  • 30 g suhkrut
  • 90 g mett

Kaunistuseks

  • rõõska koort, mustikaid, õhukesi sidruniviile

Tee nii
 

Gluteenivaba kaerapõhi

  • Blenderda kaerahelbeid pulse-režiimil paar korda, kuni need moodustavad õhulise puru, aga mitte päris jahuks.
  • Lisa või, mesi ja sool ning surista pulse-režiimile paar korda vajutades ühtlaseks.
  • Suru puru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja kergelt ka äärtesse ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis

  • Mõõda kõik ained kaussi ning vispelda ühtlaseks.

Kook

  • Torgi põhi kahvliga auguliseks ning eelküpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 10-12 minutit, kuni see on pealt kuiv ja kergelt helekuldne.
  • Vala täidis põhjale, alanda temperatuuri 160 kraadini ning ning küpseta u 45 minutit, kuni kook on äärtest tahe ning keskelt veidi veel võdiseb. Lase lahtise ahjuuksega jahtuda ning seejärel üle öö jahedas maitsestuda.
  • Kaunista (suhkruta) vahustatud koore, mustikate ning sidruniviiludega.

Nipid

Gluteenivaba koogi jaoks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid. 
Laktoosivaba koogi jaoks - haara poest LV või, kohupiim ja rõõsk koor. 
Lase koogil rahulikult jahtuda - nii ei teki koogi pinnale pragusid. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.