
Gluteenivaba sidruni-kohupiimakook
Kaerahelvestest põhjal siidine ning mõnusalt sidruni-särtsakas kohupiimakook on parim küpsetamisjärgsel päeval.
Vaja läheb
Gluteenivaba kaerapõhi
- 200 g kaerahelbeid
- 90 g võid
- 60 g mett
- näpuotsatäis soola
Kohupiimatäidis
- 600 g kohupiimapastat
- 2 dl rõõska koort
- 3 suurt muna
- poole sidruni riivitud koor ja suure terve sidruni mahl (u 80 ml)
- 30 g suhkrut
- 90 g mett
Kaunistuseks
- rõõska koort, mustikaid, õhukesi sidruniviile
Tee nii
Gluteenivaba kaerapõhi
- Blenderda kaerahelbeid pulse-režiimil paar korda, kuni need moodustavad õhulise puru, aga mitte päris jahuks.
- Lisa või, mesi ja sool ning surista pulse-režiimile paar korda vajutades ühtlaseks.
- Suru puru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja kergelt ka äärtesse ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidis
- Mõõda kõik ained kaussi ning vispelda ühtlaseks.
Kook
- Torgi põhi kahvliga auguliseks ning eelküpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 10-12 minutit, kuni see on pealt kuiv ja kergelt helekuldne.
- Vala täidis põhjale, alanda temperatuuri 160 kraadini ning ning küpseta u 45 minutit, kuni kook on äärtest tahe ning keskelt veidi veel võdiseb. Lase lahtise ahjuuksega jahtuda ning seejärel üle öö jahedas maitsestuda.
- Kaunista (suhkruta) vahustatud koore, mustikate ning sidruniviiludega.
Nipid
Gluteenivaba koogi jaoks - kasuta GV märgisega kaerahelbeid.
Laktoosivaba koogi jaoks - haara poest LV või, kohupiim ja rõõsk koor.
Lase koogil rahulikult jahtuda - nii ei teki koogi pinnale pragusid.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.