Taimsed oapallid spagettidega
Maitsekad ja toitvad mustadest ubadest valmivad pallikesed, mida serveerida näiteks spagettidega.
Vaja läheb
- 1 suur sibul
- 3 küüslauguküünt
- 800 g konserveeritud musti ube (nõrutamata kaal)
- 100 g täisterakaerajahu
- 1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 2 sl kontsentreeritud tomatipastat (või ketšupit)
- soola-pipart
- praadimiseks õli
Serveerimiseks
- tomatikastet
- spagette
- parmesani või muud meelepärast juustu
- värsket basiilikut
Tee nii
- Koori sibul ja küüslauk. Haki sibul peenelt ning prae õlis kuldseks. Pressi juurde küüslauk ning prae veel minutike.
- Loputa oad sõelal külma vee all ning nõruta.
- Mõõda kaussi kaerajahu, lisa oad, praesibulasegu, vürtsköömned ning tomatipasta. Sõtku käte vahel taignaks ning maitsesta soola-pipraga. Ära üle sega, taignasse peaks jääma ka oatükke.
- Veereta segust märgade käte vahel pallikesed, lao taldrikule ning lase 30 minutit külmkapis taheneda.
- Prae pallikesed õlis kuldseks ning serveeri spagettide, tomatikastme, riivitud juustu ning värske basiilikuga.
Nipid
GV pallikeste jaoks - kasuta gluteenivaba märgistusega jahu või jahvata see ise gluteenivabadest kaerahelvestest.
GV roa jaoks - serveeri pallikesi gluteenivaba pasta'ga. Nisuvabasid spagette leiab täna juba enamikest suurematest poodidest.
LV roa jaoks - kasuta laktoosivaba juustu. Parmesanilaadsed kõvad laabijuustud on juba naturaalselt laktoosivabad ning enamikele on see info nüüdseks ka pakendile lisatud.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.