Kodune rummi-rosinajäätis
Rummi-rosinajäätis maitseb nostalgiliselt ning valmib ilma jäätisemasinata. Kui lisad jäätisesse lisaks rummiessentsile ka rummi, paku seda vaid täiskasvanutele.
Vaja läheb
- 2 dl väikeseid rosinaid, näiteks korinte
- 0,5 dl tumedat või spiced rummi
- 1 ampull ehk 2 ml rummiessentsi
- 4 dl vahukoort
- 250 g suhkruga kondenspiima
Tee nii
- Loputa rosinaid kuuma voolava vee all, nõruta ja jäta rummi ning rummiessentsi sisse üle öö maitsestuma. Rosinad peaksid kogu vedeliku selle ajaga endasse imama.
- Vahusta koor pehmeks vahuks, lisa kondenspiim ja vahusta veel minut aega.
- Lisa vahule rosinad ning sega jäätisemass õrnalt läbi.
- Vala segu kaanega karpi, tõsta sügavkülma ning lase vähemalt kuus tundi, ideaalis üle öö külmuda.
Nipid
Rummi-rosinajäts lastele - jäta rumm retseptist välja ning leota selle asemel rosinaid 15 minutit kuumas vees. Nõruta ning lisa koos rummiessentsiga ülejäänud ainetele.
Laktoosivabaks jäätiseks - kasuta LV vahukoort ning mõnd taimset kondenspiima, näiteks kaera- või kookoskondenspiima. Arvesta, et kookoskondenspiim lisab jäätisele ka õrna (ja väga hea!) kookosmaitse.
Ilusate jäätisepallide vormimiseks kasta lusikas või jäätisekulp enne iga palli tõmbamist korraks kuuma vette.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.