Suvine kartulisalat

Suvine kartulisalat

Suvisel ajal, kui värsked kartulid on turulettidele jõudnud, võiks noori mugulaid kindlasti ka värskesse salatisse lõikuda. Ohtra rohelisega kartulisalat on maitseid pungil, kuid kõhule kerge.

 

 

Vaata, kuidas kartulisalatit valmistada SIIT VIDEOST

 

 

Retsept valmis koostöös Terega.

Suvine kartulisalat toidublogija Kristi Rebane
Suvine kartulisalat toidublogija Kristi Rebane

Suvine kartulisalat

Kartulisalat mõnusalt kerges suvises kuues.
Salat
8 sööjale

Vaja läheb
  

  • 500 g värsket kartulit
  • 200 g rediseid
  • 4 lühikest kurki
  • 1 keskmine Rooma salati pea
  • 1 punane sibul
  • helde peotäis basiilikut

Kaste

  • 150 g Tere Merevaigu juustumajoneesi
  • 200 g Tere hapukoort
  • 1-2 sl teralist sinepit, olenevalt kangusest
  • 1 suure sidruni mahl
  • soola-pipart

Tee nii
 

  • Lõika keedetud ja jahtunud kartulid pooleks või sektoriteks.
  • Lõika redised pooleks, haki kurk, Rooma salat ning sibul.
  • Tõsta basiilikulehed üksteise peale, keera rulli ning lõika ribadeks.
  • Sega kastmeained omavahel ning timmi maitse soola-pipraga parajaks. Kaste peaks tulema parajalt vedel ja mõnusalt hapukas.
  • Sega kaste salatiga ning naudi kohe või lase paar tundi jahedas maitsestuda. Salat on hea nii samal kui ka järgmisel päeval. 

Nipid

Värskeid kartuleid koorima ei pea, eriti kuna kasulikud vitamiinid ja mineraalained asuvad just koore all
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.
Suvine kartulisalat toidublogija Kristi Rebane


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating