Suvisel ajal, kui värsked kartulid on turulettidele jõudnud, võiks noori mugulaid kindlasti ka värskesse salatisse lõikuda. Ohtra rohelisega kartulisalat on maitseid pungil, kuid kõhule kerge.
Vaata, kuidas kartulisalatit valmistada SIIT VIDEOST.
Retsept valmis koostöös Terega.
Suvine kartulisalat
Kartulisalat mõnusalt kerges suvises kuues.
Salat
8sööjale
Vaja läheb
500gvärsket kartulit
200grediseid
4lühikest kurki
1keskmine Rooma salati pea
1punane sibul
helde peotäis basiilikut
Kaste
150gTere Merevaigu juustumajoneesi
200gTere hapukoort
1-2slteralist sinepit, olenevalt kangusest
1suure sidruni mahl
soola-pipart
Tee nii
Lõika keedetud ja jahtunud kartulid pooleks või sektoriteks.
Lõika redised pooleks, haki kurk, Rooma salat ning sibul.
Tõsta basiilikulehed üksteise peale, keera rulli ning lõika ribadeks.
Sega kastmeained omavahel ning timmi maitse soola-pipraga parajaks. Kaste peaks tulema parajalt vedel ja mõnusalt hapukas.
Sega kaste salatiga ning naudi kohe või lase paar tundi jahedas maitsestuda. Salat on hea nii samal kui ka järgmisel päeval.
Nipid
Värskeid kartuleid koorima ei pea, eriti kuna kasulikud vitamiinid ja mineraalained asuvad just koore allP.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.