Kohupiimakoogid on minu suured lemmikud ning kui “saialised” koogid ei saa kuidagi ilma suure koguse marjade või puuviljadeta need päris õiged ja mahlased, siis kohupiimakogid on tihti parimad, kus küpsetise staaril ehk kohupiimal on lastud ilma liigsete lisanditeta särada.
Siinne kook on mõnusalt kohupiimane ning õrnalt kookosene ning kogu seda mahedust tasakaalustab väike laimisärts. Põhjata kook on gluteenivaba, kuid tänu tärklisele ning mandlijahule hoiab kenasti kuju.
Minu meelest on kohupiimakoogid parimad küpsetamisele järgneval päeval ning külmkapikülmalt, kuid kuidas kellelegi – kook on maitsev ka ahjusoojalt.
Gluteenivaba kookose-laimi ricotta-kook
Põhjata lihtne kook laseb kookosel särada ning on tänu ricotta'le mõnusalt kohupiimane ja mahe.
Kook
24cm vorm
Vaja läheb
600gricotta't
4suurtmuna
1,5laimi mahl
100gsuhkrut
85gkookoshelbeid
40gtärklist
30gmandlijahu
0,5tlküpsetuspulbrit
Tee nii
Klopi ricotta munadega ühtlaseks.
Lisa laimimahl, suhkur, kookoshelbed ja sega läbi.
Lisa tärklis, mandlijahu ning küpsetuspulber ja sega uuesti ühtlaseks.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäivasse vormi ning silu spaatliga pealt ühtlaseks.
Küpseta ilma pöördõhuta 180 kraadi juures u 35 minutit, kuni kook on küps. Lase jahtuda.
Nipid
Minule meeldivad kohupiimakoogid kõige rohkem külmkapikülmalt järgmisel päeval, aga teistele meeldivad kohupiimakoogid just ahjusoojalt. See kook on hea nii kohe kui ja jahtunult, nii et naudi täpselt oma maitse järgi!Serveeri niisama või näiteks maasika või vaarika toormoosiga. P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.