Go Back
Tuunikalapasta

Tuunikalapasta

Soodne ja toitev tuunikala-pasta valmib kiirelt ning maitseb ka neile, kes esmapilgul konservikala spagettidega kokku ei sobitaks.
Soolane ja soe
4 sööjale

Vaja läheb
  

  • 250 g tuunikalafileed konservist, nõrutatud kaal
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sidrun
  • 6-8 oksakest värsket või 2 tl kuivatatud tüümiani
  • 400 g spagette, vajadusel gluteenivabu
  • külmpressi oliiviõli
  • soola-pipart

Tee nii
 

  • Nõruta kala ning sega umbes 6 sl oliiviõliga.
  • Lisa purustatud küüslauk, tervelt sidrunilt riivitud koor ja pressitud mahl ning enamik tüümianilehekesi, jättes mõne ka kaunistamiseks.
  • Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente ehk mitte päris pehmeks. Nõruta ning hoia pool klaasi keeduvett alles.
  • Sega spagetid kalasegu ning kõrvale pandud keeduveega ja maitsesta soola-pipraga. Serveeri kohe, niristades toidule veel oliiviõli ning keerutades peale musta pipart.

Nipid

GV roa jaoks - kasuta gluteenivaba märgistusega spagette või muud meelepärast pasta't. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.