Tuunikalapasta
Soodne ja toitev tuunikala-pasta valmib kiirelt ning maitseb ka neile, kes esmapilgul konservikala spagettidega kokku ei sobitaks.
- 250 g tuunikalafileed konservist, nõrutatud kaal
- 2 küüslauguküünt
- 1 sidrun
- 6-8 oksakest värsket või 2 tl kuivatatud tüümiani
- 400 g spagette, vajadusel gluteenivabu
- külmpressi oliiviõli
- soola-pipart
Nõruta kala ning sega umbes 6 sl oliiviõliga.
Lisa purustatud küüslauk, tervelt sidrunilt riivitud koor ja pressitud mahl ning enamik tüümianilehekesi, jättes mõne ka kaunistamiseks.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente ehk mitte päris pehmeks. Nõruta ning hoia pool klaasi keeduvett alles.
Sega spagetid kalasegu ning kõrvale pandud keeduveega ja maitsesta soola-pipraga. Serveeri kohe, niristades toidule veel oliiviõli ning keerutades peale musta pipart.
GV roa jaoks - kasuta gluteenivaba märgistusega spagette või muud meelepärast pasta't.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.