Meega röstitud seemne-granola
Tervislikumaks timmitud ja seemnetest pungil krõbe granola maitseb imehästi koos külma piima või jogurtiga.
- 2 väikest või 1 suur banaan, kooritult u 130 g
- 1 dl kuuma vett
- 1-2 sl mett
- 200 g täisterakaerahelbeid
- 150 g toortatratangu
- 150 g erinevaid seemneid, näiteks 100 g päevalille-, 25 g chia- ja 25 g koorimata kanepiseemneid
- 1 tl kaneeli
Suru banaan kahvliga püreeks.
Lisa mesi ja kuum vesi ning sega ühtlaseks.
Lisa kaerahelbed, tatar, seemned ja kaneel ning sega läbi.
Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 160 kraadiga pöördõhuga 25 minutit. Sega läbi ja küpseta veel 10 minutit, kuni granola on krõbe. Lülita ahi välja ja jäta plaat lahtise uksega ahju jahtuma.
Maitse järgi magusaks - mee kogus timmi oma maitse järgi parajaks. Mina valmistan 1 sl meega ning sellest saab mõnusa, kuid pigem vähemagusa granola.
Lase segul enne ahju panekut seista - kui sul on aega, võid lasta valmis segul 10-15 minutit enne ahju panekut seista, et helbed ja tang saaksid niiskust endasse imeda ja veidi paisuda.
Hoiusta täielikult jahtunud granola't õhukindlalt kuivas ja jahedas.
Naudi koos külma piima, taimse joogi või jogurti ning hooajaliste marjade-puuviljadega.
Kui armastad pähkleid - lisa osa seemnete asemel meelepäraseid terveid või hakitud pähkleid.
Gluteenivaba granola jaoks - kasuta GV märgisega kaera.
Vegan granola jaoks - kasuta mee asemel agaavi- või vahtrasiirupit ning serveeri koos taimse joogi või jogurtiga.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.