Go Back
Mangokastmes sojakotletid ja riis

Mangokastmes taimne vokiroog

Kui panna kokku magus mahlane mango, hapukas laim ning särtsakas tšilli, saab sellest ainult midagi tõeliselt head sündida.
Soolane ja soe
4 sööjale

Vaja läheb
  

  • 500 g (hüdreeritud ja kuivemaks pigistatud) sojakotlette või muud lihaasendajat
  • 500 g mangot, puhastatud kaal
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 laimi
  • 1-2 kauna punast tšillit
  • 2 rohelist paprikat
  • soola
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks aurutatud basmati riisi ja koriandrit

Tee nii
 

  • Kui kasutad dehüdreeritud sojakotlette, valmista need pakil oleva õpetuse järgi, pigista üleliigsest veest ning vajadusel lõika ribadeks või viiludeks.
  • Haki pool mangot kuubikuteks, ülejäänud pool kogusest püreesta.
  • Marinaadi jaoks klisa mangopüreele pressitud küüslauguküüs, laimide riivitud koor ja mahl ning pool hakitud tšillist (ülejäänu jäta serveerimiseks). Maitsesta marinaad soolaga, sega hakksojaga korralikult läbi ning jäta toatemperatuurile pooleks kuni paariks tunniks või külmkappi üle öö maitsestuma.
  • Kuumuta pannil õli ning prae sojakotletid kuldseks. Võta pannilt.
  • Puhasta ja tükelda paprika. Lisa samale pannile õli ning voki paprikatükke 3 minutit.
  • Tõsta sojakotletid tagasi pannile, lisa mangokuubikud ning eelnevalt kaussi jäänud marinaadilõpp. Kuumuta läbi, maitsesta vajadusel soolaga ning serveeri aurutatud riisi, värske tšilli ning koriandriga.

Nipid

Kui värsket mangot ei leia - valmista marinaad 100% lisatud suhkruta mangopüreega ning vokirooga lisa külmutatud mangokuubikuid, või valmista ka marinaad sulatatud püreestatud mangokuubikutega. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.