Koorene küüslaugu ning tilliga kartuliroog võlub taldrikule tõeliselt nostalgilised lapsepõlvemaitsed.
Soolane ja soe
6le kõrvalroaks
Vaja läheb
1kgvarajasi kartuleid
1dl hapukoort
korralik peotäis tilli
3küüslauguküünt
soola-pipart
Tee nii
Pese koorega kartulid korralikult puhtaks ning keeda pehmeks. Suuremad mugulad lõika pooleks, väiksemad võid terveks jätta.
Nõruta vesi, jättes kolmandiku tassitäit vett poti põhja.
Lisa potti hapukoor, hakitud till, hakitud või pressitud küüslauk ning soola-pipart.
Kata pott kaanega ning raputa tugevalt umbes pool minutit, nii et hapukoorest ning keeduveest moodustuks kaste ning kartulid läheksid veidi katki. Timmi maitse soola-pipraga paika ning serveeri kohe, kuni kartulid on tulikuumad.
Nipid
LV roa jaoks - kasuta laktoosivaba hapukoort. Pressi küüslauguküüned enne hakkimist noaküljega lapikuks, nii saad mahlad liikuma ning küünest rohkem maitset välja.
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.