Go Back
Passioni magustoit

Jogurtimagustoit granadilli ja krõbeda granolaga

Lihtne kausimagustoit, vahepala või hommikueine, kus kohtuvad kreemjas jogurt, särts granadill ning krõbe granola.
Hommikusöök
2 pokaali

Vaja läheb
  

Jogurtikreem

  • 400 g Kreeka jogurtit
  • 1 sl külmkuivatatud granadillipulbrit
  • 1-2 sl mett, agaavisiirupit või muud meelepärast magustajat

Granola

  • 2 dl täisterakaerahelbeid
  • 1 dl pähkleid-seemneid, näiteks hakitud mandleid ning päevalille- ja kõrvitsaseemneid
  • 1 tl kookosõli või võid
  • 1 sl mett, agaavisiirupit või muud meelepärast magustajat
  • 0,5 tl kaneeli

Tee nii
 

  • Sega jogurt granadillipulbri ning magustajaga kreemiks.
  • Rösti kuival pannil helbeid ning pähkleid-seemneid mõni minut, kuni helbed on kergelt jumekad ning tunned pähkliaroomi.
  • Lisa rasvaine ning kaneel ning prae segades mõni minut, kuni granola on krõbe.
  • Viimasena lisa mesi või muu magustaja, sega kiirelt läbi ning tõsta jahtuma. Mida vähem mett kuumutada, seda rohkem selle kasulikke omadusi alles jääb.
  • Lao kreem ning granola kihiti pokaalidesse ning naudi kohe või hoia serveerimiseni külmkapis. Kohe süües on granola krõbe ning jogurtis seistes muutub pehmemaks.

Nipid

LV magustoiduks - kasuta laktoosivaba jogurtit. 
Külmkuivatatud granadillipulbri asemel - võid kasutada ka 2-3 värske granadilli viljaliha. 
Magustoit marjasemaks - lisa soovi korral kihtide vahele värskeid marju või hakitud puuvilju. 
 
P.S. Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #retseptbykristi - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.